Kim Koivu avasi kauden top-kympillä Hong Kongissa!

Kim Koivu avasi kauden 2019 upealla kilpailulla

Kim Koivu otti lentävän lähdön viralliselle European Tour -uralleen. Ensimmäistä täyttä kauttaan pelaava helsinkiläinen otti heti kärkeen sijoituksen kymmenen parhaan joukkoon!

Kim Koivu osoitti, ettei Challenge Tour -kausi 2018 ollut mikään tähdenlento. 27-vuotias näytti parasta osaamistaan koko neljän kierroksen ajan pelaten kaikki kierroksensa alle parin.

Koivun tulossarja Hong Kongissa oli 70-68-70-68 (-8), joka oikeutti lopulta jaettuun yhdeksänteen sijaan. Hän tulee saamaan noin 30 000 dollaria palkintorahaa suorituksestaan, joka on samalla uran toiseksi suurin shekki European Tourin kilpailusta.

Kärkeä Koivu ei varsinaisesti uhannut missään vaiheessa kisan aikana. Sijoitus pysyi läpi kisan noin kymmennen ja 25 parhaan välillä. Loppupuristus varmisti mahtumisen kympin sakkiin.

Viimeisellä kierroksella Kim aloitti vahvasti tehden birdiet väylillä 2 ja 4. Päivän ainoa bogi tuli ysillä, jonka tulokas kuittasi tekemällä birdiet väylillä 11 ja 12.

Kisan voittoon pelasi odotetusti Aaron Rai napaten uransa avausvoiton. Challenge Tourin rahalistan nelonen vuodelta 2017 otti Koivun tavoin kolme voittoa CT-kauden aikana hypäten jo kesken kauden 2017 pääkiertueelle.

Rain kuuden lyönnin johtoasema hupeni päivän aikana kun Matt Fitzpatrick takoi kovan kirin päälle. Ennen kahta viimeistä reikää eroa oli enää yksi lyönti. Fitzpatrickin bogi 17:nnellä käytännössä ratkaisi pelin ja englantilaiselle riitti bogi viimeisellä varmistamaan yhden lyönnin voiton!

Sateisella viimeisellä kierroksella muun muassa Tommy Fleetwood ei saanut peliään kulkemaan. Ryder Cup -sankari jäi lopulta sijalle 14 pelattuaan viimeisen kierroksen +3. Sergio Garcia avasi kauden kuudennella tilalla.

Kim Koivu jatkaa matkaa Hong Kongista Mauritiukselle, jossa pelataan Afrasia Bank Mauritius Open. Koivu on ensimmäinen suomalainen, joka osallistuu pieneen miljoonan euron European Tourin kisaan. Muut suomalaiset viettävät väliviikkoa ensi viikolla.