Hyppää pääsisältöön
Petteri Patjas

Kiira-myrsky koetteli EGCC:ia - nopeat toimenpiteet pelastivat suurilta vaurioilta

Estonian Golf & Country Clubilla koettiin pari viikkoa sitten tuskan hetkiä, kun Kiira-myrsky aiheutti vedenpaisumuksen osalle Sea Coursen-rantaväylistä. Kentänhoitajien nopea toiminta aamuyöllä pelasti kentän suuremmilta vaurioilta.

Tallinna on saanut viime viikkoina niskaansa todella runsaita sateita. Euroopan hellemassan reuna ulottui Viron pohjoispuolelle aiheuttaen lähes päivittäin rajuja ukkoskuuroja.

Pelipäivänä Tallinnan lööppejä hallitsi edellisen yön rankka sade, joka oli aiheuttanut tulvan isossa ostoskeskuksessa. Tällaisessa säässä luulisi golfkentän pohjan olevan jo melkoista mutavelliä, mutta EGCC:n väylillä kosteutta ei ollut nimeksikään edellisen yön rankoista sademääristä huolimatta.

IMG_5506.jpg

Kiira-myrskyn jäljiltä kenttä oli lohduttomassa kunnossa.
Kiira-myrskyn jäljiltä kenttä oli lohduttomassa kunnossa.
EGCC
 

Sateet ovat kuitenkin aiheuttaneet lisätöitä EGCC:n kenttähoitajille. Griinejä on lanattu ja bunkkereita pumpattu tyhjiksi lähes päivittäin. Kentänhoitajien aherrus näkyykin perusgolfarille nyt huippukunnossa olevina kenttinä, joissa pelaaminen on todellinen nautinto.

Estonia Golf & Country Clubin muodostavat 18-reikäinen Sea Course sekä 9-reikäinen Stone Course. Sea Course houkuttelee ns. pääkenttänä eniten vieraspelaajia, mutta Stone Courseakaan ei kannata jättää huomioimatta. Sen leveät väylät kiertelevät tasaisessa peltomaisemassa ja ovatkin siksi varsinkin aloittelevien golfareiden suosiossa.

IMG_5494.JPG

Vesi on vahvasti läsnä Sea Coursen layoutissa.
Vesi on vahvasti läsnä Sea Coursen layoutissa.
Petteri Patjas

Sea Coursen layoutissa vesiesteet ja tuuli ovat hallitseva elementti. Tästä syystä kenttä mielletäänkin usein vaikeaksi, mutta tilaa väylillä toki löytyy.

Kentän maisemointi meren rantaa mukaillen on erittäin onnistunut ja siinä on paljon links-henkisyyttä, vaikka väylät itsessään ovatkin enemmän pehmeäruohoisia ja amerikkalaisen puistokentän kaltaisia.

Griineissä ei ole suuria kallistuksia, joten hyvät lähestymislyönnit ovat tuloksen kannalta oleellisia.

EGCC:n signature-väylä ja samalla myös GoGolfin Guide-väylä on Sea Coursen 3. reikä, joka on merelle päin alamäkeen lyötävä pitkähkö par 4. Tämän väylän haasteellisuus tulee esiin varsinkin vastatuulessa, jolloin keltaisilta pelattaessa kaikki väylän 380 metriä tuntuvat todella pitkiltä.

IMG_5490.JPG

Väylä nro 3 on EGCC:n signature-väylä
Väylä nro 3 on EGCC:n signature-väylä
Petteri Patjas

Suomalaisille vieraspelaajille EGCC on helppo päivämatkakohde. Ajomatka Tallinnan satamasta on noin 30 min, joten kentälle pääsee helposti omalla autolla tai taksilla. Klubitalon hyvät suihku- ja saunatilat sekä laadukas ravintola varmistavat vielä täydellisen golfpäivän.

Estonia Golf & Country Club

Puh. +372 602 5290

www.egcc.ee

Normaali green fee 89 eur / Sea Course, 55 eur / Stone Course

GoGolf suosittelee