Kiiira Riihijärvelle jo neljäs voitto USA:ssa: ” Itseluottamus on kohdillaan”

Kiira Riihijärvi on suunnitellut siirtyvänsä ammattilaiseksi keväällä 2020 päättyvien opiskelujensa jälkeen.

University of Tampan ykköspelaaja on kauden mittaan osoittanut olevansa jopa liian hyvä pelaaja kakkosdivisioonaan.

Kiira Riihijärvi hallitsi  päätöspäivänä suvereenisti paikkansa tuloslistan kärjessä La Jovita Golf&Country Clubilla tiistaina päättyneessä kilpailussa. Tuloksin 69-72-71, -4 voittomarginaaliksi tuli kolme lyöntiä. Tehtyään ulosmenossa kaksi birkkua ja bogin, Oulusta kotoisin oleva Riihijärvi merkkautti korttiinsa loppureiíllä kymmenen perättäistä paria 5 525 metrin pituisella kentällä.

”Osuin erittäin hyvällä prosentilla viheriöihin. Pelini oli varmaa, tasaista. Oli helppo tehdä riittävää tulosta. Lyhyillä raudoilla tarkkuus jätti toivomisen varaa, siihen jäi parannettavaa”, Riihijärvi analysoi tekemisiään.

Koko kauden saldo, neljä voittoa yhdeksässä kilpailussa on tyrmäävän hyvä. Riihijärven keskiarvo 71,11 lyöntiä kierrosta kohden on kakkosdivisioonan paras koko maassa.

”Pelaan tosi hyvää kautta. Ehkä suurin tekijä on itsevarmuus ja luotto siihen, että osaa ja pystyy pelaamaan tasokasta golfia.”

University of Tulsa osallistuu vielä parin viikon päästä käytäviin NCAA:n alueellisiin finaaleihin.

”Jos siellä pärjätään, pääsemme kakkosdivarin koko maan finaaleihin”, Riihijärvi kertoo tulevista kisoista.

Vaikka joukkue ei lopulliseen finaaliin pääsisikään, Kiira Riihijärvi on mukana henkilökohtaisessa sarjassa ranking-sijoituksensa ansiosta.

Edellisvuonna hän sijoittui finaalissa seitsemänneksi. Kuluvan kauden vahvat esitykset tekevät hänestä yhden kisan suurimmista suosikeista.

”Kesän kilpailuohjelma on vielä hieman avoinna. Suomeen olen tulossa, Euroopassa riittää kisoja ennen paluuta Floridaan”, toiseksi viimeistä yliopistokautta pelaava Riihijärvi kertoo lopuksi.