Hyppää pääsisältöön
Josh Sens oppi lyömään Wes Pattersonin ohjeilla lyhyessä ajassa pitkiä pommeja.
Golf.com

Katso video: Voiko pituutta saada lyönteihin näin helposti menettämättä tarkkuutta – pituuslyöjän lyhyt oppitunti tuotti lähes 50 metriä pidemmät draivit

Golf Magazinen toimittaja sai lähes 50 metriä lisää metrejä lyöntiinsä ottamalla lyhyen oppitunnin pituuslyöjä Wes Pattersonilta.

Josh Sens osallistui pituuslyöntikisaan Yhdysvalloissa. Tasoituksella 4 pelaava Sens löi ennen oppituntia keskimäärin 248 jaardia pitkiä draiveja, mutta oppitunnin jälkeen pallot lensivät keskimäärin 300 jaardin päähän, kun hän osallistui amatööreille tarkoitettuun pituuslyöntikilpailuun.

Miten yli 50 jaardin eli noin 45 metrin pituusharppaus sitten syntyi? Ohjeet olivat varsin yksinkertaiset.

Ensinnäkin pituuslyönnin maailmanlistan 14:ntenä oleva Wes Patterson kiinnitti huomiota siihen, että Sens löi palloa liian varovaisesti, aivan kuin hänelle olisi pituutta tärkeämpää osua väylään. Se on tietysti oleellisesta kentällä, mutta pituuslyönnissä tärkeintä on pituus.

Niinpä Patterson kehotti lyömään palloa kovempaa tai kuten hän asian vapaasti suomennettuna ilmaisi: "Pointtina ei ole lyödä väylälle. Pointtina on lyödä niin kovaa kuin pystyy ja lyödä palloa niin että tyrät rytkyvät."

Sensin svingissä Patterson kiinnitti huomiota siihen, että tämä löi liikaa käsillään. Voimaa ja vauhtia hän saisi palloon enemmän, jos tämä tuottaisi voimaa enemmän jaloilla ja keskivartalollaan. Tämä pätee suureen osaa golfin harrastapelaajista.

Patterson korosti myös, että tärkeintä on oikea liikejärjestys, jossa liike lähtee jaloista ja lantiosta. Tämä toteutuisi helpoiten, mikäli Sens aloittaisi downsvingin lataamalla painonsa vasemmalle puolelle ja sen jälkeen kiertäisi lantiota voimakkaasti vasemmalle. Sen jälkeen liike siirtyisi ylemmäksi hartioihin ja käsiin.

Liike tuntui aluksi Sensista oudota, mutta tuloksia syntyi nopeasti – ja mikä tärkeintä edes tarkkuus ei edes kärsinyt.

"Kolmen lyönnin sisällä laiska fadeni muuttui purevaksi draw'ksi", Sens kirjoitti jutussaan.

Lyhyen opetussession jälkeen oli aika laittaa numerolappu rintaan ja siirtyä kisapaikalle. Homman nimenä oli se, että jokaisella kilpailijalla oli käytössä neljä lyöntiä, joista pisin laskettaisiin.

Sensin draivien keskimitta kisassa oli siis peräti 300 jaardia eli noin 270 metriä, mutta pisin pommi kantoi peräti 318 jaardin päähän eli 290 metriin.

Ei pöllömmin 52-vuotiaalta mieheltä, joka sanoi liikkuvuutensa olevan samaa luokkaa kuin jäykistyneellä ruumiilla. Etkö usko? Katso video alta ja lue Sensin kirjoittama hauska reportaasi englanniksi Golf.com-sivustolta.

GoGolf suosittelee