Hyppää pääsisältöön
Tiger Woods pääsi juhlimaan major-voittoa lähes 11 vuoden tauon jälkeen.
Getty Images

Katso Tigerin lehdistötilaisuusvideo: "Kaksi vuotta sitten en pystynyt kunnolla kävelemään, istumaan tai makaamaan"

Tunteet olivat ymmärrettävästi pinnassa, kun Tiger Woods vastaili lehdistön kysymyksiin historiallisen voittonsa jälkeen.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Tiger nousi major-kilpailun voittoon takaa-ajajan asemasta. Kaikissa muissa major-voitoissaan hän on päässyt päätöspäivään kärkisijalta. Kisaviikolla Augustassa hän kertoi tehneensä kaikki pienetkin oikein.

Lehdistötilaisuudessa selvisi myös, että Tiger itsekin kuului niiden joukkoon, jotka epäilivät sitä, tuleeko hänestä enää major-voittajaa. 

"Kaksi vuotta sitten tuskin pystyin kävelemään, istumaan tai makaamaan. Sen jälkeen kävin selkäleikkauksessa, joka mahdollisti minulle normaalin elämän", Tiger totesi.

Paluuajatukset alkoivat suuntautua kilpagolfiin sen jälkeen, kun hän yhtäkkiä tajusi pystyvänsä heiluttamaan golfmailaa jälleen.

"Vartalo ei ole enää sama kuin ennen. Mutta sitten huomasin, että jos saisin palaset loksahtamaan kohdalleen, minulla on edelleen hyvät kädet", Tiger sanoi.

Voiton varmistuttua Tiger suuntasi päätösviheriöltä ensimmäisten joukossa perheensä luokse. Mukana Augustassa olivat hänen lapsensa Sam, 11, ja Charlie, 10, Kutilda-äiti ja naisystävä Erica Herman. Varsinkin lasten läsnäolo oli hänelle tärkeää, sillä tämä on ensimmäinen major-voitto, jonka he isästään tulevat muistamaan.

Kun Tiger voitti edellisen majorinsa Sam-tytär oli yksivuotias eikä Charlie ollut vielä edes syntynyt. Myös viime kesänä The Open Championshipissä perhe oli mukana, mutta silloin Tiger taipui takaysillä parin virheen jälkeen.

"Lapset alkavat ymmärtää, kuinka paljon peli minulle merkitsee ja mitä olen saavuttanut tässä lajissa. Ennen tätä comebackia, he tiesivät ainoastaan, että golf aiheuttaa minulle kipua", Woods kertoi.

Woods myös korosti, että viimeisimmän selkäleikkauksen onnistuminen on antanut hänelle mahdollisuuden paitsi pelata golfia kaikkein korkeimmalla tasolla myös osallistua lastensa normaaliin arkeen.

"Olen nyt pystynyt ruveta tekemään eri asioita heidän kanssaan ja osallistumaan heidän urheiluharrastuksiin. Aiemmin pystyin tuskin kävelemään", hän toisti.

Kun Tigerilta kysyttiin, mitä kaikkea hän on tuonut lajille, hän vastasi monet kaverit ovat muuttuneet atleettisemmaksi.

"Se on todennäköisesti minun ansiostani. Olimme pitkään Vijayn kanssa ainoat pelaajat salilla. Nykyään kaikki treenaavat – jopa Phil", Tiger hauskuutti toimittajia.

Katso tästä Tigerin kaikki vastaukset voiton jälkeisessä lehdistötilaisuudessa:

GoGolf suosittelee