Hyppää pääsisältöön
Karhu juoksi Pickalan Forestin väylien poikki.
Ruutukaappaus

Karhu tonkii roskiksia Pickalassa - kaatolupa myönnetty

Pickalassa on tehty kahden päivän aikana näköhavaintoja karhusta. Karhun päivät alkavat kuitenkin olla luetut, sillä poliisi on myöntänyt sille kaatoluvan ja karhu on tarkoitus päästää päiviltä tänään.

Karhusta on tehty useita havaintoja Pickala Golfin lähistöllä. Karhu on nähty juoksevan Pickalan Seasiden ja Forestin väylien poikki.

Pickalan Facebook-sivuilla on myös video, jossa karhu juoksee golfkentällä. Video on kuvattu omakotitalon ikkunasta.

 


"Karhu on ottanut roskiksen vartioitavakseen. Se vahtii sitä kuin omaa pesäänsä."

Sanna Haavisto, Pickala Golf


Pickalan Golfin vt. toimitusjohtaja Sanna Haavisto kertoo, että karhun on houkutellut ihmisten ilmoille erään omakotitalon roskalaatikko. Talossa asuu catering-yrittäjä ja roskiksessa on usein ruoantähteitä.

"Karhu on ottanut roskiksen vartioitavakseen. Se vahtii sitä kuin omaa pesäänsä", Haavisto sanoi.

Forest suljettuna kaato-operaation vuoksi

Karhusta on tehty juttu myös ruotsinkielisen Ylen sivuille, jossa nälkäisen karhun kerrotaan vierailleen roska-astioilla parina iltana jopa 45 minuuttia kerrallaan. Jutussa löytyy myös karhusta otettuja kuvia.

Jutun mukaan haastateltu naapuria, joka kertoi heidän pelästyneen karhua. Karhu oli noussut takajaloilleen ja oli suuri. Toinen naapuri puolestaan kertoi, että karhu kulki aivan heidän läheltään, eikä välittänyt ihmisistä.

Poliisi on tänään myöntänyt kaatoluvan karhulle. Pickalan Forest-kenttä on sen vuoksi tänään kiinni klo 16 lähtien. Suurriistan metsästäjiä saapuu paikalle kuuden aikoihin tarkoituksenaan lähtökohtaisesti ajaa karhu pois alueelta. Jos se ei onnistu, heillä on lupa kaataa karhu.

Sanna Haaviston mukaan karhu ei ole pelottanut golfareita pois kierrokselta, vaan hän kertoo, että pelaajat ovat vitsailleet auttavansa karhun saattamisessa pois päiviltä, jos se tulee kierroksella vastaan.

Karhuja ei tiettävästi ole aiemmin ollut Pickalan alueella. Haaviston mukaan peuroja ja kettuja näkee lähes päivittäin ja joskus kentällä on nähty susi.

Juttua tarkennettu: metsästäjät yrittävät lähtökohtaisesti ajaa karhun pois alueelta.

GoGolf suosittelee

GoGolf suosittelee