Kalle Samoojan paikka Etelä-Afrikan kisassa tiukilla: ”Huipputulos saattaa osua kohdalle”

Kalle Samooja tähyää lopulliseen läpimurtokauteen vuonna 2020

Tulostaan oleellisesti parantanut Kalle Samooja (71-68,-5) tarvitsee reilua nousua viikonlopun kierroksilla saadakseen paikan seuraavan viikon Nedbank Challengeen.

Tulostaso oli hurja Belekin ET-kilpailun toisena päivänä.

Lähes puolet pelaajista (36/75) on yhteistuloksissa -12-6.

Itävallan 24-vuotias Matthias Schwab (-12) siirtyi yksinään kisan johtoon. Voittajalle on luvassa kahden miljoonan dollarin korvaus menetestä vapaa-ajasta.

Kalle Samooja (-5) tähyää kohden kärkeä  37:lta sijalta  o lauantain kierroksella, jolle hän pääsee lähtemään ensimmäisessä ryhmässä ykköseltä kello 09.00 Suomen aikaa seuranaan Nicolas Colsaerts sekä Nino Bertasio.

”Oli  hyvä, stedi nykäisy tänään. Eipä sillä tullut nousua tuloslistalla,  mutta  olen vain hyvän kierroksen päässä kärkisijoista”, Samooja määritteli

Hän teki kisan ensimmäiset  kolme birdietäään neljän reiän jaksoon (1-4), kahdeksannella bogeyn. Kilpailun toisen eaglensa myötä (11:s) Samooja nousi yhteistulokseen -5.

”Tänään oli kaikin puolin hyvää tekemistä. Vähän olisi takaysille kaivattu tehoja. Pelissä on hyvä tunne, alhainen kierrostulos saattaa vielä viikonlopun aikana risahtaa, Kalle  Samooja povasi.

Kahden päivän jälkeinen sijoitus pudottaisi häntä kaksi sijaa Race to Dubai-listalla 77:ksi ja suurella todennäköisyydellä hän jäisi ulos toisesta finaalikisasta Etelä-Afrikassa jolle poisjääntejä tapahdu.

Ennen meneillään olevaa kisaa Samooja oli Nedbank Challengessa toinen varamies. Mikäli Samooja nousisi sunnuntain jälkeen 73:ksi tai korkeammalle pistelistalla, hän pääsisi mukaan.

Viasat ja Viaplay näyttävät viikonloppuna Turkish Airlines Openin suorina lähetyksinä:

La: 11.00-16.00

Su: 10.30-16.00