Hyppää pääsisältöön
Kalle Samooja onnistui päättämään avauskierroksensa birdieen
Janne Tarmio

Kalle Samoojan odotus päättyy: "Siistiä päästä taas pääkiertueen kisaan"

Kalle Samooja sai pelata isoja kilpailuja heti ammattilaisuransa aluksi. Nyt viimeiset vuodet glamour on loistanut poissaolollaan Samoojan pelattua Challenge Tourilla.

Kalle Samoojan ammattilaisura alkoi upeasti Asian Tourilla. Hän pelasi muutaman vuoden kiertuetta vahvalla kortilla päästen mukaan suuriin yhteiskisoihin European Tourin kanssa. Kiertueelta tippuminen palautti turkulaisen Turkuun ja pelit ovat jatkuneet sittemmin Challenge Tourilla.

European Tourin karsintafinaalissa läpäisty cut toi myös kategorian European Tourille, tosin heikon sellaisen. Johannesburgin kisaan se riitti niukasti ja Kalle onkin fiiliksissa palatessaan isojen poikien kiertueelle - edes hetkelliselle vierailulle.

"Ihan jees fiilikset kyllä. Ensinnäki siistiä päästä muutaman vuoden tauon jälkeen pääkiertueen kisaan messiin. Tätä on tavallaan odotettu. Kaksi aika samantyylistä kenttää, joten ei oikeen edes muista mikä reikä kuuluu mille kentälle. Toinen on muutama sata metriä lyhyempi mutta ei sillä ole niin väliä. Rehtejä hyviä baanoja", Kalle taustoittaa kisan asetuksia.

Pelillisesti Kalle näkee, että draiveri on yksi tärkeimmistä mailoista. Samaa kertoi myös Oliver Lindell.

"Tänään päästiin pelaamaan loputkin reiät ja aika selkeä prinsiippi on, että palloa pitää lyödä hyvin tiiltä. Greenit on loistokunnossa joten ne antaa hyvin mahdollisuuksia. Greenien ympärillä on paikotellen erittäin syvää heinää mutta vähän tsägästä kiinni millasta makuuta tarjoilee."

Suomalaisgolfarit ovat juhlineet itsenäisyyspäivää työn merkeissä kaukana lumisateesta. Vuoden viimeiseen kilpailuun ainakin peli-ilme on Kallen uskomuksen mukaan hyvä.

"Tuntuu että kaikilla suomalaisilla on hyvä henki päällä ennen joululomaa, joten varmasti mielenkiintonen loppuviikko luvassa", Samooja uskoo.