Kalle Samoojalla taas superstartti kisaan – voitto nostaisi lähelle paikkaa The Openiin

Poikkeuksellinen kuva Kalle Samoojasta. Torstain kierroksella hän pelasi ainakin osan kierroksestaan ilman aurinkolaseja

Kalle Samooja (65,-7) pelasi bogittoman kierroksen Vallda Golf & Country Clubilla. Sami Välimäki, Sanna Nuutinen ja Ursula Wikström kiertävät kenttää iltapäivän ryhmissä.

Kalle Samooja on kuluvalla kaudella pelannut kaikissa menestyskisoissaan parhaan tuloksen jo avauspäivänä.
Tästä selkein esimerkki ovat seitsemän perättäistä kisaa, joissa avauskierroksen keskiarvo oli 66,28.
Kun hänen

Torstaina turkulainen oli aamukierroksellaan LET:n ja ET:n yhteiskisassa taas terävänä tehden seitsemän birdietä, joka ilman bogeja tuotti tuloksen 65.
Tulos voi hyvinkin jäädä kierroksen parhaaksi, eikä samaa tahtia tarvitse varmastikaan neljää kierrosta pelata voittaakseen.
Samalla tuloksella kärkipaikkaa jakaa edellissyksynä pitkän odotuksen jälkeen ensimmäisen ykköstilansa pääkiertueella saavuttanut Steven Brown.

Samooja on ennen viikonlopun kisaa Race to Dubai -listalla 34. Ykköstila nostaisi hänet suurella todennäköisyydellä sijoille 18-20.
Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Saksassa pelattavan BMW Internationalin jälkeen listalta palkitaan viisi ensimmäistä pelaajaa 20:n joukosta kutsulla The Openiin.

Mikäli Samooja voittaisi, hän luultavasti tarvitsisi vielä Saksasta lisäpisteitä kauden viimeiseen majoriin pääsemiseksi.

Pelko siitä, että naiset jäisivät miesten jalkoihin tuloslistalla, ei avauspäivän osalta toteutunut. 40:n ensimmäisen joukossa oli hieman ennen Samoojan pelin päättymistä sama määrä molempien sukupuolien edustajia.

Aamupäivälä pelannut Tiia Koivisto sai tuloksekseen 73,+1, jolla sijaluku tullee olemaan päivän päätteeksi cut-rajan väärällä puolella.
Sanna Nuutinen, Ursula Wikström ja Sami Välimäki pelaavat iltapäivän ryhmissä.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät suoraa kuvaa Vallda Golf & Country Clubilta klo 14.00-19.30