Hyppää pääsisältöön
Kalle Samooja aloitti kierroksen hyvin ja lopetti sen loistavasti. Tuloksena oli kuusi alle parin tulos.
Tomi Natri

Kalle Samoojalla superlopetus Vierumäellä – neljä birdieä nosti neljän joukkoon

Neljän birdien lopetus nosti Kalle Samoojan aamupäivän parhaaksi suomalaiseksi Vierumäen Challenge Tour -kisassa.

FINNISH CHALLENGEN aamupäiväkierroksella ei nähty suuria yllätyksiä. Tulostaso on ollut odotetun kova, ja parhaana suomalaisena on Kalle Samooja, joka pelasi tänään tuloksen 66 (-6). Kisan kärkeen on matkaa kolme lyöntiä.

Kiertueen rankingissa viidentenä oleva Samooja sai kisaan hyvä startin tehtyään birdiet ykköselle ja kakkoselle. Bogi viidennellä reiällä hidasti hieman menoa, mutta birdiet rei'ille kuusi ja kahdeksan veivät hänen etuysin jälkeen kolme alle tulokseen.

Yhdeksännellä reiällä Samoojalla oli tosin mahdollisuus nousta neljä alle tulokseen, mutta hän otti kolme puttia par 5 -reiällä. Saman kohtalon hän koki 12. reiällä – kolme puttia par 5:llä pani hetkeksi mielen matalaksi, varsinkin kun sitä seurasi vielä päivän toinen bogi pari reikää myöhemmin 14. reiällä.

Uuden nousun hän aloitti 15. reiällä, jossa hole-in-one-palkintona on Lexuksen urheiluauto. Samooja valitsi vastatuuleen rautaviitosen ja lyönti päätyi noin metrin päähän lipusta.

"Auto kävi mielessä, kun pallo oli ilmassa", Samooja naureskeli kierroksen jälkeen.


Seuraa live-streamia Vierumäki Finnish Challengen Facebook-sivuilla. Toteutuksesta vastaa Sima Helsinki.


 

SAMOOJA ONNISTUI mainiosti lähestymissään rei'illä 16, 17 ja 18, sillä birdie-puttien pituus vaihteli metristä ja kolmeen. Kun kaikki upposivat, Samoojan tulokseksi muodostui kuusi alle parin, joka riittää tässä vaiheessa neljänteen sijaan.

"Hyvä aloitus on tärkeää. Minulla on ollut hitaita startteja useasti, mutta ennemmin otan rivakan alun ja lopussa hyytymisen kuin toisin päin, että viikonloppuna on jo liian kaukana vääntää voitosta", Samooja kertoi.

Tuloksentekoa helpotti tänään helpot lipun paikan. Samooja kuitenkin veikkasi, että tulevilla kierroksilla tilanne muuttuu.

"Normaalisti liput ovat olleet kulmissa, ehkä se tästä vielä muuttuu ja tulostaso tiukkenee viikonlopun aikana", hän sanoo.

 

SAMOOJA STARTTASI kierrokselleen puoli yhdeksältä aamulla, ja tuuli alkoi yltyä navakaksi puolessavälissä kierrosta. Tuulen vaikutus lyönteihin oli Samoojan arvion mukaan 10–15 metriä.

Iltapäivällä tuskin nähdään yhtä hyviä tuloksia kuin aamulla, Samooja uumoili.

"Toisaalta meillä on sama tilanne huomenna. Tuulella on ollut tapana yltyä täällä iltapäivisin", Samooja sanoo.

Haastattelusta Samooja säntäsi fysiikkatreenien kautta puttiviheriölle. Samoojan fysiikkavalmentaja on toiminut tänä vuonna Eero Partio, joka vastaa myös Tapio Pulkkasen fyysisestä valmennuksesta. Tähän kisaan hän on saanut lainaksi myös Pulkkasen caddien Riku Mattilan.

Kärkipaikkaa pitää hallussaan englantilainen Tom Murray, joka pelasi huipputuloksen 63 (-9). Kakkosijaa jakavat lyöntiä heikommalla tuloksella Ranskan Mathieu Fenasse ja italialainen amatööri Lorenzo Scalise.

Aamupäivän suomalaisista onnistuivat erinomaisesti myös Roope Kakko, joka jakaa tässä vaiheessa kymmenettä sijaa tuloksella 68 (-4). Myös Suomen MM-joukkueeseen valittu Veeti Mähönen onnistui alittamaan parin (-1).

Iltapäivän kiertäjistä hyvin ovat aloittaneet Kim Koivu ja Antti Ahokas, jotka pelasivat kolme ensimmäistä reikää kaksi alle parin. Oliver Lindell on kuuden reiän jälkeen yhden alle tuloksessa. 

Tulospalvelu

Finnish Challenge pelataan 9–12.8. Vierumäellä. Kilpailuun on yleisöllä vapaa pääsy.

GoGolf suosittelee