Hyppää pääsisältöön
Kalle Samooja tepastelee viikonloppuun kuusi lyöntiä kärjestä
Getty Images

Kalle Samooja puristi 5,5 tunnin kierroksen kunnialla: "Tällä kentällä vaan kestää kauan"

Kalle Samooja on ainoa suomalainen, joka jatkaa viikonloppuna pelajään Scandinavian Invitation -kilpailussa. Samooja lähtee viikonloppuun 15:nneltä sijalta.

Kalle Samooja on tuloksessa -5 ja sijalla 15 Göteborgissa pelattavassa Scandinavian Invitation kisassa. Samooja puristi kierroksensa maaliin viimeisessä ryhmässä tehden kaksi peräkkäistä birdietä loppuun. Se toi tuloksen 68 (-2) tuloksen 67 jatkeeksi. 

Tuloksella -5 lähtökohdat ovat loistavat viikonlopulle. Samoojan hieno putki kutosella alkavia kierroksia sai myös jatkoa ja nyt niitä on tullut Scottish Openin alusta lähtien jo kahdeksan viimeisen kymmenen kierroksen aikana. 

Perjantai ei kuitenkaan ollut Kallelle helppo päivä. 

"Tuli vedettyä ihan maksimiparas rundi tänään. Sellaista kuraa koko päivä. Jos joku olisi kasin jälkeen sanonut, että maalissa on -2, olisin mielelläni vähän siitä maksanut", Kalle kertoo tiedotteessa. 

"Todella hyvät kaksi "birkkua" loppuun. Kroppa oli vain jostain syystä "off" tänään. Koitetaan saada se hereille huomiseksi", 31-vuotias pohti vaikean päivän syitä. 

Lähetystä ja tulospalvelua seuranneet ihmettelivät kun Kalle oli pelannut etuysiään lähes kolme tuntia, mutta tulosta yhdeksänneltä väylältä ei ollut vielä tullut. Kalle kertookin, että viimeisessä ryhmässä pelit yleensä vain kestävät aika kauan jopa European Tourilla. 

"5,5h koko kiekka vikassa ryhmässä. Ei mitään ihan älyttömiä odotuksiakaan ollut. Pitkä baana ja siirtosääntö varmasti vaikuttaa. Kolmella reiällä autokuljetus kun mennää mäkiä ylös greeniltä tiille. Ja muutenki todella pitkiä siirtymiä. Katotaan miten tänää kahdestaan etenee. Yleensä alle 4h mut ei millään täällä", Kalle kertoi syitä hitaaseen kierrokseen. 

European Tourin julkaisema hitaan pelin esto-ohjelma ei vielä näy Kallen mukaan mitenkään kiertueella. 

"Vaikka kauan kestää nii ei tunnu siltä ku ei siel kuitenkaan kupata. Ei mitenkään näy vielä nopeamman pelin ohjelma, sillä  ensi vuodeksihan ne muutokset taisi olla vasta astumassa voimaan".

Samooja kertoo, että Hillsin kentällä kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota ysien välisiin eroihin. Etuysi on todella haastava. Kenttää on jonkin verran lyhennetty tämän vuoden kisaa varten. 

"Etuysi on reippaasti haastavempi jos tuloksia on osannu kattoo. Etuysillä on seitsemän vaikeimpana pelannutta reikää. Ykkönen on normaalisti par-5, tällä viikolla par-4. Kentällä on myös käytössä muutamia etutiitä, mutta se pelaa paljon pidempänä kun pallot jäävät suoraan alastulojälkiin. Viikonlopuksi saattaa olla, että kenttää pidennetään kun on luvattu kuivaa ja aurinkoista keliä", Samooja pohtii. 

Tapio Pulkkanen (+3) ja Kim Koivu (+4) jäivät cut-rajasta kolme ja neljä lyöntiä. 

Kisan kärkipariin lähtevät tänään Matt Fitzpatrick (-11) ja toisen päivän tähti Henrik Stenson (-9). Miehet ovat myös kisan kaksi korkeimmalle rankattua pelaajaa maailmanlistan perusteella.  

Tulospalvelu

Kilpailun näyttää suorana Viasat ja Viaplay

GoGolf suosittelee