Kalle Samooja kuudes Keniassa – voittoon pelasi todellinen yllättäjä Italiasta

Kalle Samooja rutisti kuudesta bogista huolimatta itsensä jatkoon Marokossa

Viimeisellä kierroksella kisan johdossakin ollut Samooja jäi voittaja Guido MIgliozzille kolme lyöntiä Nairobissa päättyneessä Kenya Openissa.

Kalle Samoojan  kuudes sija on turkulaisen uran paras saavutus  European Tourilla. Kenian-kisa oli ensimmäistä vuottaan ET:llä pelaavan miehen 19. startti pääkiertueella.

Kalle pelasi päätöskierroksella tuloksen kaksi alle päätyen  tulokseen -13 (70-67-65-70). Kisan voitti 22-vuotias Italian  Guido Migliozzi tuloksella -16.

Guido Migliozzi sai pokaalin Kenian presientiltä Uhuru Kenyattalta.

GETTY IMAGES

Migliozzi voitti kisan tyylillä, sillä lyönnin johdossa 18:lle tullut italialainen naulasi avauksensa keskelle väylää, josta hänen rautakahdeksikolla lyömänsä lähestyminen osui reiän reunaan ja oli mennä sisään.

Kaksi puttia vajaan neljän metrin matkalta toivat voiton, jota voidaaan pitää yllättävänä. Vaikka Migliozzi on voittanut kolme kertaa Alps Tourilla, European TOurilla ja Challenge Tourilla esitykset ovat olleet vielä ponnettomia. Pääkiertueella paras sijoitus oli ennen viikonloppua 26:s ja sijoitus maailmanlistalla 576:s

”Rakastan paineita kentällä sekä niitä tilanteita, joissa yleisöä on paljon ja kamerat on zoomattu minuun”, Migliozzi myhäili tuoreeltaan kisan jälkeen tv-haastattelussa.

Toisen sijan jakoi kolme pelaajaa: Justin Harding, Louis De Jager ja Adri Adraus. He jäivät kärkimiehelle lyönnin.

Kalle oli voittotaistelussa mukana lähes kilpailun loppuun saakka. Hän jakoi kisan johtopaikkaan pariin otteeseen,  mutta bogi 15. reiällä pudotti hänet pois terävimmästä kärjestä. Kallella oli 17. reiällä hyvä mahdollisuus birdieen ja nousta vielä taistelemaan voitosta, mutta rohkea putti livahti ohi niukasti ohi reiästä.  Viimeisen reiän kolmeputtinen viheriön ulkopuolelta toi sijaluvuksi kuudes, lyöntiä paremmalla hän olisi saanut halutessaan pelipaikan Malesiassa alkavalla viikolla pelattavaan kisaan.

”Olipahan päivä. Vahvan oloista tekemistä ja hyvä tunne koko päivän.  Marginaalit ovat pienet ja tällä kertaa tämä kääntyi näin päin.Siihen homma vähän kaatui, etten saanut niitä muutamia paikkoja
käytettyä. Loppuun tuli vielä harmittavat pari virhettä, Samooja kertoo tiedotteessaan.

Samoojan (70-67-64-70,-13) huippujakso osui kolmannen kierroksen toiselle puoliskolle, jonka hän pelasi tulokseen 30, kuusi alle. Sunnuntaina samoilla reiíllä lyöntejä kertyi seitsemän enemmän.

2Kokonaisuudessaan tämä oli hyvä viikko. Varmasti kasvattaa pelaajana
tulevaan. Nyt viikon huili, jonka jälkeen isketään vielä kovempaa
Intiassa”, Samooja lupasi.

Euroja Kalle Samoojan tilille kolahtaa 35 750, Race to Dubai-listalla Samooja on parhaana suomalaisena 70:s, Kim Koivun sijoitus on 91:s.

Kim Koivu sijoittui kilpailuissa jaetulle 54. sijalle tuloksella par (70-69-72-73). Peräti 11 kisaa kuluvalla kaudella pelannut Koivu on päässyt hyvällä prosentilla, seitsemän kertaa jatkoon.