Hyppää pääsisältöön
Kalle Samooja on valmiina kesäkauteen European Tourilla
Getty Images

Kalle Samooja halajaa majoreihin: "Pebble Beachin US Open olisi unelmien täyttymys"

Kalle Samooja on alkukaudella osoittanut, että pelin taso riittää kärkitaisteluihin European Tourilla. Tulokas on kaikista suomalaisista pistelistan korkeimmalla ja haluaa kesällä jatkaa menestyskulkuaan.

Kalle Samooja vietti Intian kisan jälkeen pari päivää kotona ennen siirtymistä Malagan maisemiin perheensä kesken. Treenit ovat sujuneet hyvin ja viimeisimpänä Kallen vireen joutui todistamaan Finnish Touria pelaava Ossi Mikkola. 

"Kyllä mä ihan hyvin Ossin harjasin", Kalle kertoo edellispäivän peleistä. 

Malagasta tie vie Marokon kautta Kiinaan, josta takaisin Englantiin pelaamaan British Mastersia. Melko fyysisen kuulonen reissu? 

"Ei se lentäminen ole edes se raskain osa, vaan erityisesti Marokosta Kiinaan jää aika vähän aikaa palautua aikaerosta. Saa nähdä kerkeääkö edes harjoituskierrosta pelata. Sama se on kaikille Marokosta saapuville", Kalle kertoo työnsä haittapuolia. 

Parhaat palat alkukaudesta Kalle tiivistää kolmeen kisaan. Kirkkaimpana jopa Dubai, jossa tähtisikermän keskellä Kalle oli 16:s ja pääsi laittamaan muun muassa Sergio Garcian nippuun kolmannella kierroksella. 

"Se oli viikkona varmaan hienoin tällä kaudella, vaikka menestyksellisesti Kenia oli toki vielä parempi. Siellä oli yleisöä paljon ja pääsi pelaamana kärjen mukana niin se on helppo muistaa. Toki Keniassa taistelin voitosta ja Intiassakaan en jäänyt kärjestä kuin viitisen lyöntiä."

Nämä kokemukset ovat entisestään vahvistaneet käsitystä siitä, että hyviä asioita saattaa olla edessä. 

"Yksi putti sisään enemmän kierrosta kohden ja voitto voi olla lähellä. Jos tulee sellainen kuuma viikko niin voittaminen on mielestäni ihan mahdollista. Peli on ollut hyvää ja ehkä olen todistanut sen, että sen taso riittää hyvin tälläkin kiertueella", Kalle jatkaa. 

Tiimissä on kokemusta voittamisesta. Kalle on jatkanut yhteistyötä skotticaddien kanssa ja manageritoimisto Sportyardin kautta fysiikkapalveluita kisa viikoilla hoitaa tuttu fyssari Pierre Johansson. Samaan talliin kuuluva Tapio Pulkkanen hoitaa omat fysiikkaansa myös Pierren avustuksella. 

KalleSamoojaDubai.jpg

Kalle Samooja pääsi isojen tähtien keskelle jo Dubaissa
Kalle Samooja pääsi isojen tähtien keskelle jo Dubaissa
Getty Images

Majorit unelmana - US Open Pebble Beachissa 

Kalle Samooja ei ole vielä koskaan pelannut majorissa. Ainoat suomalaiset ovat olleet toistaiseksi Mikkoja näissä kinkereissä. Mahdollisuuksia on vielä kolme tämän vuoden puolella. PGA Championshipiin pääseminen vaatisi voittoa joko Marokosta tai Kiinasta - sekään ei välttämättä riitä toukokuun 16:s päivä käynnistyvään majoriin. 

"Aion pelata sekä US Openin, että British Openin karsinnat. Vaikka tätä ammatikseen pelaa, niin olisihan se aivan jäätävän upeaa päästä pelaamaan US Openia Pebble Beachiin legendaariselle kentälle. Se olisi unelmien täyttymys monella tavalla. Toisaalta British Openissa uskon, että menestysmahdollisuudet olisi vähän paremmat verrattuna US Openiin", Kalle pohtii. 

US Openiin pelataan kahden kierroksen karsinta kesäkuun alussa. European Tourilta koostuva pelaajista pelaa noin kymmenestä paikasta kilpailuun, josta aikanaan muun muassa Mikko Ilonen on karsinut itsensä kisaan mukaan. 

British Openiin on myös maanantai-karsinta, jonka lisäksi paikkoja jaetaan niin Irish Openissa kuin Scottish Openissa. 

"En ole muuten juurikaan ympyröinyt viikkoja kesältä. Kyllä jokainen kisa tällä kiertueella on erityisen hieno viikko ja kaikkiin löytyy kyllä iso motivaatio."

Major-tunnelmaan Kalle virittäytyi myös todistamalla Tigerin voittoa Mastersissa. 

"Molinari ja Woods olivat omat suosikit. Tigerin esitys oli todella tasapainoinen ja ehkä oli havaittavissa sitää samaa kuin ennen - Tiger sai muut jäätymään itsensä ympärillä."

Ehkä Samooja pääsee mittailemaan tasoaan Tigeria vastaan jo tänä vuonna majoreissa. Ainakin alkuvuosi on näyttänyt ennakkoluulottomuuden 31-vuotiaan turkulaisen otteissa. Kalle on European Tourin pistelistalla sijalla parhaana suomalaisena sijalla 83 ja maailmanlistalla sijalla 244. 

GoGolf suosittelee