Hyppää pääsisältöön
Kalle Samooja haki inspiraatiota puttipeliinsä Dave Stocktonin opissa
GETTY IMAGES

Kalle Samooja haki inspiraatiota lähipeligurun opissa: "Todellinen old school -valmentaja"

Kalle Samooja vietti viikon USA:ssa ja haki hieman inspiraatiota tulevaan kauteen. Yhdessä vietetty päivä 78-vuotiaan Dave Stocktonin kanssa lujitti omia ajatuksia lähipelistä.

Kalle Samoojan komea tulokaskausi European Tourilla päättyi rankingin sijaan 62 ja erityisen komeana viimeiseen kolmannekseen kaudesta. Huippuhetki oli syyskuussa tullut uusintakokemus Sveitsissä, jossa vastassa oli muun muassa Rory McIlroy. Voitto jäi saavuttamatta ja kaikki Kallen puheissa on viitannut syksystä lähtien nälkään voittaa kilpailu tai useampia tulevalla kaudella. 

Nyt mies on kuitenkin lomalla ja hänet tavoitettiin Turusta. Takana on reissu USA:ssa, jossa Kalle pyöri Kalifornian alueella. Kohokohta ja osittain päätarkoitus matkassa oli päivä lähipelineron Dave Stocktonin kanssa. 

"Manageritoimiston kautta saatiin yhteys hänen sihteeriin ja saatiin aikataulut osumaan. Todella mielenkiintoisia ajatuksia ja erityisesti kokonaisvaltaisia sellaisia puttaamisesta. Hän on mies joka ei valmenna laitteilla, vaan nimenomaan old school -meiningillä", Kalle kertoo. 

Stockton

Dave Stockton on auttanut muun muassa Rory McIlroyta viheriöillä
Dave Stockton on auttanut muun muassa Rory McIlroyta viheriöillä
Getty Images

Stocktonin kautta ei tullut varsinaisesti mitään uutta ja mullistavaa, mutta kokonaiskuva tekemisestä saattoi kirkastua. 

"Ei noin kovan luokan tekijöillä ole tarvetta ottaa suurta roolia ja tuoda mullistuksia lähipeliin. Perusasioista, rutiineista ja kokonaistekemisestä käytännössä oli enemmän kyse. Se kirkastaa näkemystä ja auttaa varmasti tulevaisuudessa toimimaan entistä paremmalla tasolla viimeistelyn osalta", Kalle kehuu valmentajaa. 

Samooja luonnehtii myös itseään old school -pelaajaksi. Hän ei matkusta TrackManin kanssa, eikä juuri käytä laitetta. Myöskään erinäiset härpäkkeet ja treenivälineet eivät ole turkulaisen juttu. 

"European Tourillakin on valmentajia ties minkälaisten laitteiden kanssa pyörimässä. Minulle se ei kuitenkaan ole niin kiinnostava asia ja sen takia päädyin Stocktonin tapaamiseen. Muun muassa Phil Kenyon on European Tourilla suosittu kaveri, mutta olen katsonut sitä toimintaa erilaisten laitteiden parissa ja todennut ettei se ole minun juttu", Kalle täsmentää. 

SamoojaKiina1.jpg

Kalle Samoojan par-vitoset olivat ongelma Kiinan Avointen avauskierroksella
Kalle Samoojan par-vitoset olivat ongelma Kiinan Avointen avauskierroksella
Getty Images

Kisat eivät ole vielä mielessä

Kallen kausi 2020 alkaa reilun viiden viikon kuluttua Abu Dhabin Rolex Seriesin kilpailusta. Vielä ei kuitenkaan ole suunnitelmia koska hän lähtee reissuun. Vielä ei ole edes käyty hallissa lyömässä. 

"Toistaiseksi harrastan ihan muita lajeja. Padelia, sulkapalloa ja tennistä tulee pelattua. Golfia kerkeää kyllä pelaamaan kauden aikana ihan riittävästi. Varmaan tulee lähdettyä hyvissä ajoin ennen kisaa matkaan, mutta vielä en ole vaivannut päätä sillä ajatuksella."

Treenit alkavat taas pian. Ennen matkaa Kalle aikoo käydä Leaf Areenalla Turussa ottamassa tuntumaa. Lepo on varmasti tarpeen, sillä kaudesta 2020 on luvassa pitkä ja toivottavasti menestyksekäs. 

Aiemmin Kalle on ilmoittanut tavoitteekseen voittaa kilpailun ja puhunut myös melko avoimesti majorin tai useamman pelaamisesta. Lähtökohdat näihin ovat loistavat. Upea tulokaskausi, pari voittokamppailua ja maailmanlistan sijoitus 176.