Kahdesta eaglesta huolimatta Samoojan kierros päätyi plussalle – Graeme McDowell purjehti voittoon

Kalle Samoojalla oli kaikkea muuta kuin tavallinen päivä "toimistolla".

Pohjois-Irlannin Graeme McDowell otti voiton pitkästä European Tourilla. Kalle Samoojan kierros Saudi-Arabian European Tour -kisassa muistutti vuoristorata-ajelua.

Kalle Samoojan päätöskierrosta Saudi-Arabiassa ei ainakaan voinut tylsäksi moittia. Tuloksen +1 lopulta pelannut Samooja teki kaksi eaglea, kaksi birdieä, neljä bogia ja yhden triplabogin.

Kokonaistuloksella +2 Samooja jakaa 60:tta sijaa, joka on lähellä lopullista sijoitusta.

”Stedi päivä, näin voisi luonnehtia”, Samooja nauroi ja jatkoi. ”Oli sellainen show päällä, että huh huh. Hyvät lyönnit ovat jäätävän hyviä, eaglejen ja birkkujen määrä kertoo siitä, mutta niin paljon on myös kuraa joukossa, että mahdoton päästä kärjen tuntumaan,” Samooja kertasi.

Kierroksen huippuhetket osuivat väylille 4 ja 18, jotka molemmat ovat par 5 -väyliä. Niille syntyneet eaglet olivat hyvin samantyyppisiä.

”Ei sinänsä mitään ihmeellistä. Kolme hyvää vetoa. Molemmissa noin neljän metrin putit koteloon.”

Väylän kolme triplabogi oli toinen ääripää.

”Sivalsin tiukan bunkkerilyönnin kylkeen ja takaveteen. Droppi,  greenille ja parit putit.”

Eilen vaivannut selkäkipu oli tänään Samoojan onneksi poissa. Kokonaisuudessaan kilpailu tarjosi niin ylä- kuin alamäkiäkin.

”Talven aikana peli vaan on usein valitettavasti tällaista. Lähipeli ei ole tarpeeksi terävää ja tulee joitain pehmeitä vetoja joukkoon. Nyt lennellään himaan ja kolmen viikon päästä jatketaan aavikolla”, Samooja päätti.

Kisan voitti Pohjois-Irlannin Graeme McDowell. 40-vuotiaan edellisestä voitosta European Tourilla ehti kulua yli viisi vuotta, mutta viime vuonna hän voitti Dominikaanisessa tasavallassa pelatun PGA Tourin kilpailun.

”Olen tehnyt kovasti töitä viimeisen puolentoista vuoden ajan. Haluan olla takaisin huipulla. Minulla on nuoria lapsia kotona. Haluan näyttää heille, että isä kova ja hän on huipulla”, McDowell sanoi haastattelussa.

McDowellin tulos oli -12 (64-68-66-70). Hän ratkaisi kisan tekemällä birdiet rei’ille 14 ja 15. Eroa toiseksi tullesseen Dustin Johnsoniin kertyi kaksi lyöntiä. Voittoa puolustanut Johnson lopetti kierroksensa eagleen ja nousi yksi kakkoseksi.

Kolmannen sijan jakoivat Phil Mickelson, Gavin Green ja Thomas Pieters, joiden tulos oli -9.

Päätöskierroksen 72 lyönnillä (+2) pelannut maailmanlistan ykkönen putosi 17:nneksi.

Lähde: Kalle Samoojan tiedote