Hyppää pääsisältöön
Matthias Schwab on sijoittunut jo yhdeksän kertaa kymmenen joukkoon ET:lla kaudella 2019
GETTY IMAGES

Kahden miljoonan taalan potti tarjolla – Matthias Schwab tähtien edellä Turkissa

24-vuotias itävaltalainen on ET:n ykköspelaaja kärkikymmenikön sijoituksissa. Belekissä johtava Schwab (-7) on Montgomerie Coursella todellisen miehuuskokeen edessä.

Matthias Schwab ja Tom Lewis (-7) jakavat johtopaikkaa Turkish Airlines Openissa. Lewis on osoittanut voittajamisen taitoa aiemminkin, mutta 24-vuotias Schwab ei ole vielä pääkiertueella ole tätä rimaa ylittänyt.

Schwabin nimi kannattaa pistää mieleen ja tilaisuuden tullen hänen peliään seurata. Toisella ET-kaudellaan hän on "pistänyt tuulemaan", hätyytellyt kärkisijoja ja vakuuttanunut etenkin kenttäpelillään, kykenemättä vielä voittoon.

Edellisviikon WGC-kilpailussa Schwab oli neljäs, Hampurin kisassa toinen. Kärkikymmenikköön hän on sijoittunut yhdeksän kertaa, useammin kuin kukaan muu kuluvalla kaudella.

"Ei menestykseeni mitään uutta tai yllättävää syytä ole. Olen lyönyt hyvin palloa", maailmanlistalla (102:s) pian sadan joukkoon siirtyvä, erittäin rauhallisesti esiintyvä vaatimaton Schwab kommentoi TV-haastattelussa.

Turkin kisan voitosta maksetaan sama suurin piirtein sama korvaus kuin päättyvän vuoden majoreissa keskimääärin, kaksi miljoonaa taalaa.

Montgomerie Coursella kisa on aiemmin pelattu kolmasti, voittajiksi ovat nousseet ensikertalaisina Victor Dubuisson (2013), Brooks Koepka (2014), sekä Dubuisson uudelleen (2015).

Matthias Schwab sopisi tuon listan jatkeeksi kuin nenä päähän, hänestä saattaa hyvinkin kehkeytyä pian tähti European Tourille.

Suosikeista Justin Rose taikoi vaihtelevallakin pelillä hienon tuloksen 67,-5. Samaan tulokseen ylsi Danny Willett

Positiivinen yllättäjä oli koko kauden ilman top ten-sijoituksia pelannut Alex Noren 66,-6.

Kalle Samoojan tulos 71,-1 oikeutttaa avauspäivän jälkeen sijalukuun 37:s.

Viasat ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä.

Selostuksesta vastaaa Teemu Tyry.

Turkish Airlines Open

Pe: 11.00-16.30

La: 11.00-16.30

Su 10.30-16.00

Tulosseuranta