Junkkari kenttäennätyksellä nuorten Suomen mestariksi – Siltalalle neljäs perättäinen junnukulta

Krista Junkkari tuuletti birdieä ja kenttäennätystä.

Nuorten SM-mitalien kohtalo on ratkottu Kotkassa.

Koski-Golfin Krista Junkkari otti vakuuttavan esityksen päätteeksi 21-vuotiaiden SM-kultaa Kotkassa perjantaina päätyneissä junioreiden lyöntipelin SM-kisoissa. Junkkarin päätöskierroksen tulos 68 on lisäksi Mussalon kentän uusi kenttäennätys.

Sarjan kakkoseksi pelasi Helsingin Golfklubin Camilla Järvelä ja pronssia vei Tammer Golfin Lisa-Maria Vaitovaara.

”SM-kultaa ja vielä kenttäennätys, hymyä huulille ne tuovat. Omaa peliä pelasin koko kierroksen ajan, oli kyllä paljon paikkoja tehdä vielä parempaakin tulosta”, kertoi Junkkari, jolla junnumitaleja on aikaisemmilta vuosilta useampiakin.

Seuraavaksi hänkin osallistuu usean muun Kotkan kisan mitalistien tavoin reikäpelin SM-kisaan Tampereella.

18-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Virvik Golfin Matilda Svahn piti kahden kierroksen jälkeen hankkimansa kärkitilan myös perjantain päätöskierroksella. Svahnin sarja (72,72,74) oli neljä lyöntiä parempi kuin sarjassa hopeaa ottaneella Viipurin Golfin Ada Huhtalalla.

18-vuotiaiden poikien sarjassa kärkikaksikko Sakke Siltala ja Jesse Saareks teki kovempaa jälkeä Mussalossa kuin kärki 21-vuotiaiden kärki.

Kankaisten Golfia edustava Siltala iski Mussalon kentällä kolme tasaista kierrosta (71,72,70).

Koski-Golfin Saareks jäi viisi ja Tarina Golfin Anton Roth kahdeksan lyöntiä Siltalasta. Siltalalle Kotkan SM-kulta oli neljäs perättäinen ykköstila juniorisarjoissa.

”Kaksi palloa löin tänään veteen, mutta sain silti tehtyä niistä parit, se kyllä helpotti tilannetta huomattavasti. Aika tasainen kierros (70) siitä tosiaan tuli”, kertoi juniorisarjojen kestomenestyjä.

21-vuotiaiden poikien sarjassa SM-voittokamppailu käytiin kotikentällä pelaavan Elias Haaviston ja Helsingin Golfklubin Markus Luoman välillä. Tasaista oli aina väylälle 13 asti. Pitkällä par 3 -reiällä Haavisto missasi griinin kahdesti veteen ja tuloskorttiin seitsemän. Kisa ratkesi siihen.

”Hyvää kamppailua tämä oli Eliaksen kanssa, mutta se pelin ratkaisu tuntui vähän harmilliselta. Kenttä oli tänäänkin virheettömässä kunnossa, mukava täällä oli pelata”, sanoi Luoma, joka onnistui uusimaan voiton.

”Tämähän on sitä golfia. Par-kolmoset ovat olleet kyllä vahvuuksiani, no nyt vaan kävi näin. Hatunnosto kuitenkin voittajalle”, Haavisto harmitteli.