Jordan Spiethilla henki päällä lähipelissä – Tiger Woods antoi siimaa Memorialissa

Jordan Spieth hakee Jack Nicklauksen kisasta itseluottamusta US Openiin

Yli 40 kilpailua voitotta pelannut Jordan Spieth (-6) antoi torstaina erinomaisen työnäytteen Jack Nicklauksen kutsukisan avauspäivänä. Tiger Woodsille (-2) jäi Ohiossa seuraaville päiville kirittävää hyvästä loppukiristä huolimatta.

Jordan Spieth sijoittui pitkän heikon jakson jälkeen kolmanneksi PGA Championshipissa ja kahdeksanneksi kotiosavaltiossaan Teksasissa. Kolmas perättäinen kisa Jack Nicklauksen omistamalla ja suunnittelemalla Muirfield Villagen kentällä toimii kenraaliharjoituksena kesäkuun puolivälin US Openia varten.

Spieth rakensi torstaina tulokseksen 66, kuusi alle parin, jolla hän on aamupäivän pelaajista toisena Ryan Mooren (-7) jälkeen.  Spieth voitti US Openin kesäkuussa 2015, Mastersin parin kuukautta aiemmin ja Open Championshipin heinäkuussa 2017.

Viimeiset 1,5 vuotta hän on kulkenut varjojen mailla, josta kertoo jäätävästi voittojen jakautuminen. Uransa ensimmäisistä 133:sta ammattilaiskisasta hän voitti 14, tämän jälkeen 45:ssa seuraavassa voittosaldo osoittaa nollaa.

Memorial Tournamentin avauskierros oli loistava näyte Spiethin taidosta tehdä tulosta silloinkin, kun lyönti ei ole terävimmillään.

22 puttia kierroksella ja upotettujen puttien yhteismitta, (30 metriä) kertovat siitä, että viheriön ympärillä velho oli taas maineensa veroinen.

Voittaakseen Spieth tarvitsee kolmena viimeisenä päivänä myös huomattavasti varmempaa kenttäpeliä, jonka puutteeeseen tyssähtivät hänet mahdollisuutensa PGA Championshipin kolmannella kierroksella sekä Teksasissa viimeisenä päivänä.

Tiger Woods paransi loppua kohden, teki viimeisen viiden reiän aikana kolme birkkua ja sai tuloksekseen 70,-2. Woods on nostanut  Memorialin voittopystyä ilmaan Jack Nicklauksen taputtaessa vieressä viisi kertaa.

Woods tuo kilpailuun henkeä ja yleisöä, vanha isäntäkin toivotti Tigerin lämpimästi tervetulleeksi.