Jon Rahm ihmeputilla voittoon: ”En voinut uskoa ratkaisun tulevan 20 metrin putin upotuksella”

Jon Rahm pelasi viikonlopun kuin hurmiossa.

Maailmantähdet yltyivät kaikkien aikojen puttinäytökseen BMW Championshipissä. Dustin Johnson upotti 13-metrisen umpikieron alamäkiputin. Jon Rahm kylmäsi Johnsonin upottamalla uusinnassa 20 metrin matkalta.

Jon Rahm varasti shown BMW Championshipissa viikonloppuna. Ensimmäisen näytöksen hän antoi Olympia Fields Country Clubin viidennellä viheriöllä. Espanjalainen nosti lauantaina merkkaamattoman pallonsa viheriöltä ja otti lyönnin penaltin.

”Toivon totisesesti, että en häviä tätä kisaa yhden lyönnin marginaalilla”, Rahm tokaisi kolmannen kierroksen jälkeen.

Takaisku  ei miestä lannistanut, vaikka perjantain jälkeen hänen sijalukunsa 39 tuloksin 75-71 (+6) ei millään tavoin enteillyt kisan voittoa.

Kolmannen kierroksen parhaaksi tulokseksi tuli Rahmin tekemänä  66 (-5).

Viikonlopun näytelmän huipennus koettiin  kuitenkin vasta 18. reiän viheriöllä.

Jon Rahm sai hurjan flow-olotilan päälle neljännen kierroksen toisella puoliskolla takoen ulosmenon kahden birdien jatkeeksi niitä neljä lisää. Viikonlopun tulokset 66-64,-10 olivat kahta ensimmäistä kierrosta 16 lyöntiä parempia. Kaksi viimeistä kierrosta jättivät seuraavaksi parhaita viisi lyöntiä, kisaa kolmen kierroksen jälkeen johtanutta Dustin Johnsonia kuusi lyöntiä.

Vain yksi voi voittaa. Dustin Johnson tuuletti 72:lla viheriöllä upottamaansa puttia, mutta jäi uusinnassa voimattomaksi Rahmin ihmeputin edessä

GETTY IMAGES

Viikonlopun näytelmän huipennus koettiin  kuitenkin vasta 18. viheriöllä. Rahmin tehdessä birkkujaan Johnson jäi takaa-ajajaksi. Viimeisellä reiällä hän oli ”pakkoraossa”,  13 metriä pitkä, kahteen suuntaan kääntyvä alamäki putti edessään.

Johnson upotti ja selvisi uusintaan Rahmia vastaan.

Samalla 18:lla oli  pian Rahmin vuoro loistaa. Avauksen mentyä karheikkoon Rahm ei saanut palloaan pysähtymään lähestymiselläään, se päätyi viheriön taka-osaan 19,8 metrin päähän reiästä. Johnson oli huomattavasti lähempänä.

Jon Rahmin putti oli vaikeusasteeltaan Johnsonin 20 minuuttia aiemmin upottaman luokkaa, mutta pidempi. Kilpailu sai arvoisensa lopun Johnsonin upotettua kauden pisimmän ja suurella todennäköisyydellä uransa näyttävimmän putin tilanne huomioiden.

Kun Johnson ei omaa birkkuputtiaan tämän jälkeen saanut sisään, nousi maailmanlistan kakkonen BMW Championshipin voittajaksi.

Tour Championshipin lähtötilanteeseen uusinnan voitto paransi lyönnillä Jon Rahmin asemaa. Hän lähtee toiselta sijalta ja tuloksesta -8 pelaamaan kauden päätöskisaa. Tappio olisi jättänyt Rahmin kolmanneksi pisteissä ja tulokseen -7.

Dustin Johnson  on tappiosta huolimatta listakärki, jonka nimen perässä lukee Tour Championshipin  käynnistyessä poikkeuksellisesti perjantaina -10.