Joaquin Nieman vauhdissa Koreassa – Viktor Hovlandille PGA Tourin ennätys

Nuorena on vitsa väännettävä. Joaquin Nieman ei säästele selkäänsä svingatessaan

Kilpailu maailman kuumimman nuoren pelaajan tittelistä käy kuumana tällä ja seuraavalla kaudella. Chilen Joaquin Nieman (-7) on PGA Tourin kisassa toisena, neljä muuta huippulupausta myös tavoittelemassa kärkisijoja

The CJ Cup @ Nine Bridges on Jejun saarellla Koreassa käynnissä oleva PGA Tourin kisa, josta ennakkoon odotettiin kahden edellisen vuoden voittajana Brooks Koepkan (-3) ja Justin Thomasin (-4)  välistä kaksintaistelua.  Se voi viimeisenä päivänä toteutuakin, mutta runsaslukuinen nuorten tähtien armeija saattaa pistää kovasti kampoihin.

Avauspäivän jälkeen kakkosena on Chilen 20-vuotias Joaquin Nieman (-7), joka voitti  PGA Tourilla syyskuussa.  Isäntämaan 21-vuotias Sungjae Kim (-4) on osoittanut PGA Tourilla jo useaan otteeseen olevansa valmis ensimmäiseen voittoonsa. Colin Morikawa (-3) voitti Matthew Wolffin (+1) tavoin jo kesällä.

Hovland rikkoi PGA Tourin ennätyksen

Norjan 23-vuotias  Viktor Hovland (69,-3) teki torstain kierroksella historiaa pelaaamalla lyhyellä PGA Tourin urallaan jo 18 perättäisen kerran tuloksen joka alitti 70 lyöntiä. Tämä on kiertueen kaikkien aikojen ennätys. MIkäli keli pysyy Koreassa hyvänä, Hovlandin sarja voi hyvinkin jatkua ainakin seuraavaan kilpailuun.

Hovland ei ole vielä voittanut ammattilaiskisaa, mutta on loistavilla esityksilään noussut jo maailmanlistalla sadan joukkoon ja vakavasti otettavaksi ehdokkaaksi Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen.

Viktor Hovland oli edellisessä kilpailusasan BMW PGA Championshipissa komeasti 11:s

GETTY IMAGES

Kisaa johtaa Byeong Hun An (-8). Nimimiehistä kärkikymmenikköön mahtuvat Jason Day (-6), Justin Thomas (-4) sekä Graeme McDowell (-4).