Jin Young Ko murskasi Tigerin ennätyksen – pelasi 114 väylää ilman bogeja

Jin Young Ko  voitti kotimaansa Korean kiertueella kymmenen kisaa ennen siirtymistään LPGA Tourille

Naisten maailmanlistan 24-vuotias valtiatar työnsi historiaan Tiger Woodsin hallussa pitämän ennätyksen Portlandissa pidettävässä LPGA Tourin kisassa.

Jin Young Ko on ottanut naisgolfin ykköpelaajan valtikan tiukasti haltuunsa tämän kauden aikana. Hän on voittanut viidestä majorista ANA Inspirationin ja Evian Championshipin, muissa kolmessa sijoitukset ovat kolmas, 14. ja 16:s. Viivasuoraan palloa lyövä korealainen sai torstaina yhden sulan lisää hattuunsa tekemällä pääkiertueiden ennätyksen bogittomien reikien määrässä.

Sarja käynnistyi jo British Openin kolmannella kierroksella elokuun alussa. Hän sijoittui tuossa kisassa kolmanneksi. Lisäksi hän voitti edellisviikolla CP Women´s Openin (-26) ilman bogeja. Tiger Woodsin aiemman ennätyksen (110) hän siirsi historiaan torstainn avauskierroksella Portlandissa. Kon sarja katkesi pian tämän jälkeen, ja uusi ennätys on 114 perättäistä reikää pelattuna pääkiertueilla ilman bogia.

Yksinkertaistaen hän pelasi kuusi kierrosta ja kuusi reikää  kuittaamatta korttiinsa bogin bogia.

Ko sai torstaina tuloksekseen 68 (-4), yhdeksännellä reiällä tullut bogi jäi päivän ainoaksi. Hän Ko on pelannut 17 viimeistä kierrostaan yhteensä 82 alle parin. Neljän edellisen kisan sijoitukset ovat toinen, ensimmäinen, kolmas ja ensimmäinen.

Jin Young Kon valinta kauden naispelaajaksi LPGA Tourilla on käytännösssä lähes varmaa, vaikka kisoja  on meneillään oleva mukaanlukien jäljellä vielä kahdeksan.