Hyppää pääsisältöön
Janne Kaske valmistautuu lyhyen kisataukonsa aikana Asian Tourin kisoihin Floridassa
Viaplay

Janne Kaskelle katkera tappio uusinnassa – päätöspäivä oli draamaa täynnä

Janne Kaske ei aivan onnistunut ottamaan voittoa Koreassa pelatussa Asian Tourin suurkilpailussa. Hän jäi uusinnassa toiseksi, mutta käytännössä varmisti paikan kiertueella ensi kaudeksi.

Asian Touriin kuuluva Maekyung Open päättyi korealaisjuhliin, vaikka lähellä oli, ettei voittoa päässyt juhlimaan Suomen Janne Kaske.

Kaske johti kilpailua vielä viisi reikää ennen maalia kahdella lyönnillä, mutta taipui lopulta uusintaan Taehee Leen kanssa. Kilpailun voittotulos oli yhdeksän alle parin, kun kärkiryhmässä pelannut kaksikko pelasi päätöskierroksen pariin.

Ensimmäisellä uusintareiällä Kaskella oli loistava mahdollisuus ottaa uransa ensimmäinen Asian Tourin voitto, mutta hän laittoi putin ohi noin puolesta metristä.

Toisen uusintareiän jälkeen tuomarit tekivät epätavallisen päätöksen vaihtaa reiän paikkaa kesken kaiken. Ylätasanteella ollut reikä osoittautui liian kinkkiseksi, sillä ensimmäinen uusintareikä tasattiin tuplalla ja toinen bogilla, kun Kaske säkitti boginsa parista metristä.

Kilpailu, jota kutsutaan Korean Mastersiksi, ratkesikin vasta kolmannella uusintareiällä, jossa Kasken avaus päätyi epäonnisesti hiekalla paikattuun vanhaan lyöntijälkeen.

Kaske löi paksun osuman vaikealta makuulta ja pallo jäi pahasti lyhyeksi, kun Lee oli hetkeä aiemmin lyönyt lähestymisensä pariin metriin. 

Kaske teki lopulta kolmen putin tuplan ja Lee birdien, joten voitto jäi jälleen Koreaan. Kisan voitti edellisen kerran joku muu kuin korealaispelaaja vuonna 2004, jolloin ykkönen oli Yhdysvaltain Mark Calcavechhia.

Eagle spinnillä sisään

Kasken päätöspäivä oli melkoista vuoristorataa. Päivän kohokohta oli seitsemännen reiän eagle, jonka Kaske upotti wedgellä hienosti backspinnillä sisään. Hän nousi tuolloin tilanteeseen -12 ja kahden lyönnin johtoon, kun Lee teki samalle reiälle bogin.

Huikea lyönti saa selostajatkin sekoamaan.

Todellinen draama alkoi vaikeilla päätösrei'illä. Kaske pelasi viisi viimeistä reikää kolme ja Lee yhden yli parin. Päätösreiällä Kaske joutui upottamaan pitkän putin noustakseen uusintaan.

Uusintapaikka tuotti Kaskelle hieman yli 100 000 Yhdysvaltain dollaria, mikä varmistaa hänelle suurella todennäköisyydellä top 60 -sijoituksen ja vahvan kortin ensi kaudeksi. Lisäksi toinen sija tuottaa Kaskelle lisää mahdollisuuksia pelata Aasian pääkiertueella, jonne hän ansaitsi paikan Aasian haastajakiertueelta eli Asian Developmen Tourilta.

Kilpailu on Korean Tourin ja Asian Tourin yhteiskisa, ja yksi Asian Tourin suurimmista, mikäli mukaan ei lasketa European Tourin kanssa järjestettäviä yhteiskilpailuja.

Kolmanneksi kisassa sijoittui päivän parhaasta tuloksesta vastannut Daehyun Kim, joka hävisi kärkikaksikolle vain lyönnin.

GoGolf ei ole vielä tavoittanut Janne Kaskea. Kommentit lisätään myöhemmin.

Tulospalvelu