Hyppää pääsisältöön
Janne Kaske valmistautuu lyhyen kisataukonsa aikana Asian Tourin kisoihin Floridassa
Viaplay

Janne Kaske muistelee dramaattista kilpailua: "Ei ole hirveästi muistikuvaa ratkaisuhetkistä"

Janne Kaske sijoittui upeasti kakkoseksi Korean Mastersissa ja tienasi uransa suurimman potin. Kilpagolfia seuraava Suomi jännitti Viaplayn ja liveuutisten välityksellä tapahtumasarjaa, jossa tosiaan riitti tapahtumaa.

Janne Kaske ei ollut varsinaisesti juttelutuulella hävittyään uusinnassa Korean Mastersissa. Kaske sai toki tienattua uransa ylivoimaisesti suurimmat palkintorahat ja varmistettua pelioikeuden ensi vuodelle. Lopun dramatiikasta voisi kirjoittaa pidemmänkin artikkelin, mutta mennään Jannen mietteisiin uran jännittävimmistä hetkistä. 

"Ei ole eilisestä hirveästi muistikuvaa. Tuntuu, että loppurei´illä ja uusinnassa kummatkin laittoi joka reiällä isoja putteja ohi ja sisään. Pahalta tuntuu antaa tämmöisen lipsua käsistä mutta se kuuluu tähän ammattiin", Janne pohtii. 

"Oli tosi hieno paikka pelata. Suuri yleisömeri tuntui olevan kohtalaisen tasaisesti molempien puolella, vaikka kaveri pelasikin kotimaassaan

Rahallisesti Janne olisi voinut voittaa jopa 250 000 dollaria, mutta myös 100 000 tuntuu tilillä. Kaske on tottunut pelaamaan lähes 40 kisaa vuodessa jahdaten pienissä kisoissa voita leivän päälle. 

"Tottakai taloudellisesti tervetullutta. Toi pieni hölläys kisakalenteriin on myös tervetullutta. Tähän saakka on joutunut ravaamaan joka viikko ympäriinsä jahtaamassa jackpottia. Kiva että saan nyt vaan keskittyä AT pelaamiseen ja Japania siinä sivussa. Voin jättää ADT (Asian Development Tour) sun muut välistä niin pystyy paremmin valmistautumaan isoihin kisoihin", Janne kertoo taloudellisen ja pisteellisen turvan merkitystä. 

Elämän kannalta helpointa olisi ollut toki voittaa, jolloin jo tällä kaudella olisi astunut voimaan voittajakategoria. Nyt kakkossijan myötä Janne nousee re-rankingissa ADT:n kautta nousseiden kärkeen, joka helpottaa sekin paljon. 

"Sain ens viikolle isoon Asian Tour -kisaan paikan top-5 sijoituksella joten Japaniin lähden tästä suoraan. Mun kategoria pysyy koko kauden tuossa samassa Adt/karsinta kategoriassa mutta nousen siinä ekaksi listalla ekan re-rankingin jälkeen", Janne kertoo kategoria tilanteesta. 

Tilanne tulee muuttumaan kunnolla vasta ensi kauden alkaessa kun Jannen rahat riittävät listalla 60 parhaan joukkoon. Viime vuonna nykyinen rahamäärä olisi oikeuttanut 38:een sijaan. 

"Eli nyt vaan loppukauden koitan lisätä tohon pottiin ja parantaa ensi vuoden kalenteria entisestään. Lisäksi pelaan myös Japanissa haastajakiertuetta aina kun saan startin siellä ja koitan saada myös sinne päin kalenteria ensi vuodelle."

GoGolf suosittelee