Janne Kaske ainoana suomalaisena jatkoon Asian Tourin karsintafinaalissa

Janne Kaske rakentaa uraa Aasiassa.

Suomalaisten pelit eivät ota tuulta siipiensä alle Asian Tourin karsintafinaalissa. Ainoastaan Janne Kaske selvitti ensimmäisen jatkoonpääsyrajan.

Suomalaisten toinen päivä oli synkkä Bankokissa käytävässä Asian Tourin karsintafinaalissa. Juhana Kukkonen oli jo eilen saanut toisen kierroksensa maaliin tippuen kilpailusta tuloksin 78-75. Teemu Putkonen oli tehnyt lupaavaa nousua, Janne Kasken tuloksesta ei ollut torstaina vielä tietoa.

Teemu Putkonen oli matkalla läpi cutista, kunnes toisen kierroksen viimeiselle reiälle tullut tuplabogi tiputti järvenpääläisen niukimmalla mahdollisella marginaalilla ulos jatkokierroksilta. Putkosen tulokset olivat lopulta 75-72 (+5).

Janne Kaske avasi kisan upeasti tuloksella -4. Hän oli avauskierroksen jälkeen sijalla viisi. Toisella kierroksella Kaske kompastui kahteen tuplabogiin, kolmeen bogiin ja vain yhteen birdieen. Päivän tulos 77 (+6) pudotti Jannea lähes 90 sijaa. Kaske lähtee kolmeen viimeiseen kierrokseen sijalta 95.

35 parasta saavat sunnuntain viidennen kierroksen päätteeksi pelioikeuden Asian Tourille. Kaskella on matkaa tähän rajaan neljä lyöntiä. Kierrosta kohden kirittävää ei ole kuin reilun lyönnin verran.

Kisan kärki etenee tuloksessa -6. Toinen cut muodostetaan neljännen kierroksen jälkeen, jolloin 70 parasta jaettuine sijoineen jatkaa viimeiselle kierrokselle.