Hyppää sisältöön

Järkevin apuväline talviharjoitteluun

Bryson DeChambeau hyödyntää teknologiaa harjoittelussaan. Tee sinäkin niin.

Moni intohimoinen golfari aikoo viettää myös talven lajin parissa. Etelän reissua lukuunottamatta aikaa tulee vietettyä myös hallissa tai autotallissa lyöden. Hyvällä apuvälineellä saat harjoittelusta paljon hyötyä.

Golfsvingin tai pelityylin kehittäminen pelikauden aikana voi olla haastavaa. Svingi ja välinemuutokset on vaikea saada täysin kohdalleen ja voivat heikentää tulostasoa vaikka suunta kehitykselle olisi oikea. Kesällä on helpompi keskittyä itse pelaamiseen. 

Vaikka Suomessa talvi on golfaajalle synkkää aikaa voi sen hyödyntää mielekkäällä harjoittelulla. Kuntosaliharjoittelusta ja svingitekniikasta tullaan varmasti puhumaan lisää GoGolfin sivuilla talven aikana. Nyt heti alkuun haluan kuitenkin muistuttaa tärkeästä apuvälineestä etenkin talven harjoitteluun. 

Pitkät lyönnit tekevät pelistä reilusti helpompaa. Pituuden lisääminen kauden aikana johtaa usein yliyrittämiseen svingin rytmin kadotessa. Talvi onkin parasta aikaa laittaa lisää hevosvoimia koneeseen. Tuen vahvasti järkevää kuntosaliharjoittelua loukkaantumisien välttämiseksi. Nopeus syntyy paremman tekniikan ja voimatason yhtälönä. 

Paras tapa saada lisää vauhtia mailaan on hankkia lavan nopeutta mittaava laite. Itse olen päässyt kokeilemaan lukuisan määrän eri mittareita. Parhaaksi vaihtoehdoksi on osoittautunut vuosi vuodelta yksinkertainen nopeustutka. Vaihtoehtoja löytyy netistä ja kannattaa katsoa paras valinta arvostelujen pohjalta. Tuotteesta riippuen hinnat vaihtelevat 100 ja 300 euron välimaastossa.  

Mailanpäänopeuden mittaaminen ja kehittäminen tekee harjoittelusta mielekästä ja antaa hyvän palautteen svingimuutoksille. Silloin tiedät mihin suuntaa omaa svingiä tulisi kehittää. Hae liikettä, joka tuottaa maksimaalisen mailanpäänopeuden mahdollisimman helposti. Usein yllätyt kuinka saat lisää nopeutta vain pienillä muutoksilla. Opit myös sen, miten oma vartalosi tuottaa nopeutta parhaiten ja vältyt YouTube-videoiden tai kaverin vinkkaamilta harhapoluilta. Me kaikki, kun olemme hieman erilaisia.

Tilastojen mukaan nopeus ja tarkkuus kulkevat käsi kädessä. Tehokkaampi svingi on usein teknisesti parempi suoritus ja helpompi toistaa. PGA Tourin pisimmät draivaajat ovat myös kaikista tarkimpia, jos katsotaan pallon lähtökulmassa tapahtuvia suuntavirheitä. Vaikka pidemmät lyönnit menevät helpommin väylästä puhki, se on golfissa parempi ongelma kuin nopeuden puute. 

 

Etsi luettavaa