Ilosella ja Pulkkasella kelpo kisa – Luiten ohitti Ilosen voittojen määrässä

Tapio Pulkkanen pelasi neljä kierrosta lyönnin paremmin kuin Mikko Ilonen.

Tapio Pulkkanen ja Mikko Ilonen sijoittuivat 30 parhaan joukkoon Omanissa pelatussa European Tourin kisassa.

Joost Luiten oli ykkönen NBO Oman Openissa sunnuntaina. 32-vuotias hollantilainen voitti kisan kahden lyönnin erolla Chris Woodiin.

Luitenille voitto oli jo uran kuudes European Tourilla. Näin hän ohitti uralla otettujen voittojen määrässä Mikko Ilosen, jolla on kaikkiaan viisi voittoa Euroopan ykköskiertueella.

Ilosella on European Tourilla kaikkiaan viisi voittoa, joista viimeisin on vuodelta 2014.

Pulkkanen niukasti Ilosta parempi

Ilonen ja Tapio Pulkkanen ansaitsevat myös kisasta hyvän arvosanan. Pulkkanen sijoittui 23:nneksi ja Ilonen lyönnin huonommalla yhteistuloksella 26:nneksi. Pulkkasen yhteistulos oli -5  (74-68-71-70)  ja Ilosen -4 (73-71-70-70).

Pulkkasella oli kisassa ainekset nousta jopa lähelle kymmenen joukkoa, mutta helsinkiläinen teki bogit kahdelle viimeiselle reiälle. Takaysillä hän ehti tehdä sitä ennen kolmen birdien putken rei’ille 11-13.

Ilonen pelasi tänään etuysin kaksi alle ja takaysin pariin.

”Sunnuntain kierrokselta odotin reipasta 70 alitusta, mutta sitä ei tullut. Griinit piti miestä pinteessä viikonlopun ajan, mutta sen sijaan lyöminen parani kuin sika juoksuaan”, Ilonen kirjoitti Facebook-sivullaan.

”Siitä olen iloinen, että huomattava tason nosto tapahtui alkuviikkoon nähden. Olen saanut pikku hiljaa rangella esiintyvät lyönnit tulemaan myös päänäyttämölle.”

Ilosella ei ollut sijoituksella niin suurta merkitystä. ”Tärkeämpää on pelitapa ja energia, joka parani viikon mittaan”, hän summasi. ”Illalla lennetään Dohaan, nollataan ja aletaan huomenna taas alusta, uusi viikko alkakoon. Nousujohteinen viikko, mistä pitää viedä kaikki positiiviset asiat mukana Dohaan.”

Kausi jatkuu Qatarissa

Pulkkanen tienasi Omanissa noin 15 000 euroa, mikä nosti hänen kauden kokonaisansionsa noin 90 000 euroon. Se riittää kiertueen rankingissa 46. sijaa. Mikko Ilosen sijoitus on 106:s ja euroja on tältä kaudelta takataskussa noin 40 000.

Mikko Korhonen on rankingin toiseksi paras suomalainen. Hän on 56 000 euron tienesteillään listalla sijalla 83.

European Tour jatkuu ensi viikolla Qatarissa, jossa ovat mukana Pulkkasen ja Ilosen lisäksi myös Korhonen, joka karsiutui Omanissa kahdelta viimeiseltä kierrokselta.