Hyppää pääsisältöön
Jani "Opa" Oivanen myöntää, että omassa svingissä olisi paljon kehitettävää

Ihan perus golfpro? Jani Oivanen paljastaa, ettei golfprona pääse oikeasti pelaamaan golfia

Golfpro lähtisi yhteiselle kierrokselle Lindsey Vonnin ja Tiger Woodsin kanssa.

Aloitimme uuden juttusarjan, jossa esittelemme kotimaisia PGA-golfopettajia. Juttusarjan aloittaa Jani Oivanen, joka kuvailee itseään perusproksi.

45-vuotias Oivanen asuu Vuosaaressa ja opettaa golfia Porvoo Golfissa. Hän on PGA:n kokelasjäsen.

PGA on lyhenne sanoista: pelaan golfia alituisesti.

"Väittämä on täysin väärä. Se ei pidä millään tasolla paikkansa. Näin ehkä itsekin kuvittelin lähtiessäni leikkiin, mutta uskon suurimman osan golftoimijoista kertovan, että oma pelaaminen jää liian vähälle lajin parissa toimiessa."

Golfarit viettävät liikaa aikaa puttiviheriöllä.

"I wish. Suomalaiset lyövät draiveja rangella ja lähtevät kentälle. Ehkä siellä muutama putti käydään tavan vuoksi keskimäärin vetämässä, mutta ei sitä puttiharjoitteluksi voi juuri kutsua."

Kenellä maailmassa on hienoin svingi?

"Tähän varmasti pitäisi vastata Adam Scott tai Dustin Johnson, mutta se olisi vähän tylsää? Sanon Miguel Ángel Jiménez. Kaveri on seniori, mutta silti svingi on todella luonnollinen ja dynaaminen. Ei välttämättä kaikilla mittareilla oikeaoppisin, mutta rytmin ja soljuvuuden kannalta nerokas."

Onko asiakas aina oikeassa?

"Niinhän se sanonta menee. Golfissa tekisi mieli sanoa, että monella klubipelaajalla on aika erikoisia oletuksia tekniikasta ja pelistä. Niitä jumppaamalla saadaan kuitenkin yleensä melko hyvä yhteisymmärrys, mihin suuntaan lähdetään kehittämään"

Ketkä kolme haluaisit samaan ryhmään pelaamaan kanssasi?

"Jack Nicklaus on tähän perusvastaus. Samoin Tiger Woods. Kolmas on aika paha, pitäisi varmaan löytää tasapuolisuuden nimissä naisten puolelta pelaaja. Miten olisi Lindsay Vonn, hänellä on kova urheilutausta ja Tigerin kanssa samassa ryhmässä olisi varmasti ainakin jännitettä."

Asteikolla yhdestä kymmeneen, kuinka täydellinen golfsvingisi on?

"Kaksi. Tavallaan tiedän millainen sen pitäisi olla, mutta siihen ei olla päästy. Eihän sitä koskaan voi olla tyytyväinen omaan vetoonsa?"

Ketäs me haastattelemme ensi viikolla?

"Toni Karjalainen on kuulemma ihan hauska kaveri, koita soittaa hänelle ja katsoa jos tulisi viihdyttävämpää sisältöä?"

GoGolf suosittelee