Hyppää pääsisältöön
Jarno Juuti

Hyvä puttigrippi tukee ja antaa tuntuman

Tällä viikolla huippuvalmentaja Timo Karvinen perehdyttää puttigripin perusteisiin.

Hyvä puttiote antaa oikeassa suhteessa tukea, mutta mahdollistaa samalla tuntuman mailaan. Kämmenet ovat oleellinen linkki ylävartalon ja mailan välissä.

Otteen tarkoituksena on myös tasapainottaa vasemman ja oikean käden toimintaa. 

Vasen tarjoaa tuen

Vasemman käden tehtävänä on tarjota tuki, jotta vahvempi oikea käsi ei pääse hallitsemaan liikettä liiaksi. Tarkista että grippi sijoittuu kämmenmonttuun. Tällöin varsi on kyynärvarren suuntainen.

Voit testata mailan sijainnin taittamalla vasemman pikkurillin tyhjäksi jäävään tilaan. Siirrä sormi takaisin paikalleen ja purista vasemman käden kahdella ylimmällä sormella vartta vasenta kämmentä vasten.

Taita oikea vartta vasten

Aseta oikeassa kädessä varsi niin ikään kämmenmontun ja kyynärvarren suuntaisesti.

Oikea kämmenmonttu painaa eteenpäin vartta tai väliin jääviä sormia vasten. Oikea ranne taittuu.

Hyvä ote on symmetrinen

Sopusuhtainen ote tarjoaa symmetriset rannekulmat ja mahdollisuuden tarvittavaan varren asentoon. Mailan liekulma on neutraali maahan nähden, sekä käsivarsien linja puttilinjan suuntainen.

Timo Karvinen on toiminut maajoukkuevalmentajana neljässä eri maassa ja valmentaa nykyään muun muassa huippulupaus Sami Välimäkeä. Karvinen opettaa GoGolf Rangella Leppävaarassa ja marraskuun alusta lähtien GoGolf Loungessa Espoon Kerassa. Osoitteessa timokarvinen.com lisätietoa Timon opetustarjonnasta.

GoGolf suosittelee