Hyppää pääsisältöön
Pete Cowenin syyttävä sormi osoittaa Matt Wallaceen, joka kohteli caddietään Dave McNeillyä kaltoin.
Getty Images

Huippuvalmentaja suomii kovin sanoin Matt Wallacea: "Hän on täydellinen idiootti"

Pete Cowen ei säästellyt sanojaan, kun hän kuvaili Matt Wallacea Times-lehdelle. Wallacen manageri laittoi vastapalloon takaisin huippuvalmentajalle.

Pete Cowen tunnetaan hyvin monen huippupelaajan svingivalmentajana. Kuuluisia valmennettavia ovat muun muassa major-voittajat Henrik Stenson ja Gary Woodland. Sen sijaan Matt Wallace ei kuuluu ”Cowenin talliin” – ja tuskin tulee vähään aikaan siihen liittymäänkään.

Syy on se, että Cowen antoi The Open Championshipin aattona tulla täyslaidallisen Wallacea vastaan.

”Hän on täydellinen idiootti, ja European Tourin täytyy tehdä jotain hänen suhteensa”, Cowen sanoi Times-lehden haastattelussa.

Lausunto juontaa aiemmin kesällä pidettyihin BMW International- ja British Masters -turnauksiin, joissa nelinkertaisella European Tour -voittajalla läikähti pahasti yli.

British Mastersissa hän tymäytti turhautuneena putterin lavan 18. reiän viheriöön, mutta pahempi tilanne sattui Saksassa, jossa purki turhautumisensa caddieensa Dave McNeillyyn lyötyään pallon veteen ja menetettyään mahdollisuutensa kilpailun voittoon.

McNeilly kuunteli videon perusteella melko tyynenä, mutta Cowen ei olisi itse tyytynyt siihen.

”Olisin jättänyt bägin siihen paikkaan”, Cowen sanoi lehdelle.

Lue lisää: Wallace jyrisi caddielleen Saksassa: "Järkyttävää kielenkäyttöä"

Videolla ei kuulu eikä näy, mitä Wallace caddielleen sanoo, mutta tietoa ripityksen sisällöstä on varmasti kantautunut myös tourin ytimeen kuuluvan Cowenin korviin.

“Hän tarvitsee pelikiellon. Se (suuttuminen) on eräänlainen petkuttamisen muoto, koska se vaikuttaa negatiivisesti vastustajien peliin”, Cowen näkyy.

Parhaillaan The Openin pelaava Wallace ei ole itse vastannut Cowenin syytöksiin. Sen sijaan Wallacen puolesta puhui hänen managerinsa Chubby Chandler.

”On häpeällistä, että kilpailun aattona, jossa Matt pelaa Tiger Woodsin kanssa samassa ryhmässä erityisessä tapahtumassa jotain tällaista nostetaan esillä ja josta Matt on jo pyytänyt anteeksi ja tehnyt selväksi olevansa pahoillaan”, Chandler sanoi.

Chandlerin mukaan Wallace tekee myös töitä hallitakseen hermojaan ja on hakenut siihen myös ammattiapua.

”Hän on hyvä poika, joka ei ole lyönyt merkitsijöitä tai käyttäytynyt huonosti kisajärjestäjiä kohtaan, toisin kuin jotkut toiset pelaajat ja se, että hänelle vaaditaan pelikieltoa on kertakaikkiaan naurettavaa.”

Chadler iski myös takaisin Cowenia vastaan.

”Muistan erään nuoren pelaajan tourilta 70-luvulta, joka oli kuuluisia raivokohtauksistaan ja mailojen katkomisesta. Hänen nimensä oli Pete Cowen”, Chandler päätti.

Miten Wallacen The Open -turnaus on sitten alkanut? Wallace kirjautti avauskierroksella tuloksen +2, mikä tarkoittaa, että hän pitää hieman kiriä päästäkseen kisassa jatkoon. Woodsin lisäksi Wallace pelaa samassa ryhmässä Patrick Reedin kanssa. Myös Reediä pidetään ristiriitaisena golfhahmona.

The Open Championshipin näyttää suorana Viasat ja Viaplay

GoGolf suosittelee