Hyppää sisältöön

Huippuasiantuntijan mielestä golfarien pitäisi kehittää erityisesti tätä yhtä lihasryhmää

Bryson DeChambeaun lyönnit ovat pidentyneet lyhyessä ajassa merkittävästi.

Bryson DeChambeaun draivit uusiin sfääreihin nostanut Greg Roskopf kertoo, mihin lihasryhmään monen golfarin svingin voimantuotto tyssää.

Bryson DeChambeaun fysiikkavalmentaja Greg Roskopf näkee, että moni golfari jättää yhden tärkeän lihasryhmän huomioimatta kehittäessään fysiikkaansa: vinot vatsalihakset.

”Golfaajille vinoilla vatsalihaksilla on valtava rooli voimakkaan kääntymisen edellyttämien kiertovoimien tuottamisessa. Ne eivät vain auta sinua kääntämään vartaloasi, vaan ovat myös avainasemassa lantion kääntämisessä”, Roskopf korostaa Golf.comin jutussa.

Mikäli vinon vatsalihakset ovat heikot, ne ovat myös kireät. Lihaskireys estää pelaajaa tekemästä teknisesti hyvää svingiä, koska kiertyminen vaikeutuu. 

  • Vinoja vatsalihaksia kehittäviä liikkeitä ovat rangan sivutaivutukset, kylkinostot ja vartalon kierrot. 

Roskopf on aiemmin tehnyt pitkän uran eri joukkuelajeissa fysiikkavalmentajana. Hän on toiminut esimerkisi sellaisissa huippujoukkueissa kuin Denver Broncos, Denver Nuggets ja Utah Jazz.

Jokin aika sitten hän perusti Muscle Activation Techniques -nimisen menetelmän, joka auttaa muun muassa golfareita.

Roskopf uskoo, että ihmisvartalo on yhtenäinen järjestelmä. Eli svingi on yhtä vahva kuin sen itsenäiset osat. Hänen menetelmänsä ytimessä on myös pyrkimys päästä eroon lihasten epätasapainosta.

Are your curious about what exercises @B_Dechambeau worked on in the off season to gain 17 pounds AND increase clubhead speed? Learn more about Bryson’s fitness journey TONIGHT at 7pm ET on #SwingX with @ChrisComoGolf. pic.twitter.com/mftlSZZGUJ

— Golf Channel (@GolfChannel) February 3, 2020

Kokonaisuuden kannalta on tärkeää, että lihasvoiman ja ydintuen eli keskivartalon syvien vahvistamisen lisäksi myös pelaajan on kehitettävä myös hermotusta, mikä auttaa aivoja ja lihaksia kommunikoimaan keskenään.

Pohjimmiltaan kyse on lihasten ja lihasmuistin rakentamisesta.

Menetelmä toimii ainakin DeChambeaun tapauksissa, sillä hän on lyhyessä ajassa pystynyt nostamaan lihasmassaansa ja voimatasoaan ilman, että lyöntipituus on pahemmin kärsii.

DeChambeaun ja Roskopfin yhteistyö alkoi sen jälkeen, kun ”Tiedemies” oli loukannut olkapäänsä ja tarvitsi siihen nopeasti apua.

Juttu korjattu: Menetelmän pyrkimyksenä on parantaa lihastasapainoa, eikä päästä eroon lihastasapainosta.

Etsi luettavaa