Howard uransa ensimmäiseen Challenge Tour -voittoon – kisa typistettiin 54 reiän mittaiseksi

Paul Howard oli iloinen kuultuaan 54 reiän kisan.

Paul Howard on voittanut Vierumäki Finnish Challenge -turnauksen. Yllättynyt ja iloinen Howard kuuli voitostaan kilpailunjohtajalta Gary Butlerilta, kun pelaajat viettivät vesisateen aiheuttamaa taukoa hotellin ravintolassa.

Vierumäki Finnish Challenge jouduttiin typistämään kolmen kierroksen mittaiseksi. Kärkiryhmät ehtivät pelata päätöskierrosta seitsemän reikää, kunnes viheriöt lainehtivat vedestä koko aamun ja aamupäivän jatkuneen sateen vuoksi.

Ensimmäisen kerran kilpailu keskeytettiin hieman yhdentoista jälkeen. Pelaajat laitettiin uudestaan kentällä kello kahdeksitoista, mutta he eivät ehtineet pelata pitkään, kunnes heidät komennettiin takaisin pois kentältä. Hieman yhden jälkeen tehtiin lopullinen päätös julistaa kilpailu 54 reiän mittaiseksi.

”Olisi kestänyt kaksi tuntia saada vedet pois viheriöltä, ja sen jälkeen vesisade olisi alkanut uudestaan neljältä”, kilpailunjohtaja Gary Butler perusteli.

Viheriöt olivat lopulta niin märkiä, että kun niiltä lanattiin vettä pois, viheriön pintaan nousi samantien lisää vettä.

”Vähän harmittaa, mutta mitäs sitten. Ei tuolle säälle mitään voi, pakko oli tehdä päätös”, promoottori Jan Ruoho kertoi kisan jälkeen.

”Päällimmäisenä kisasta jäi mieleen se, että kun aurinko paistaa ja linnut laulavat, niin kilpailu on helppo järjestää. Nyt nähtiin, että organisaatio toimi ja kisa pystyttiin viemään läpi näissäkin olosuhteissa”, Ruoho sanoi.

Howardia ei keskeytys harmittanut

Kun Butler kävi ilmoittamassa pelaajille keskeytyksestä, nousi ujo hymy ja lievä hämmennys Paul Howardin kasvoille. Hän oli 54 reiän jälkeen kilpailun johdossa, ja tällä kertaa se riitti tuomaan englantilaislle uran ensimmäisen Challenge Tourin voiton yhteistuloksella -17.

”Olen todella onnellinen ja vähän shokissa”, Howard kuvaili tunteitaan hetkeä myöhemmin GoGolfille.

Howard oli siinä mielessä onnekas, että tänään hänen pelinsä ei ollut sujunut erityisen hyvin. Hän oli sunnuntain kierrostaan kaksi yli parin seitsemän reiän jälkeen, ja kisan kärkeen oli siirtynyt Ruotsin Simon Forsström.

”Puttasin kolme kertaa rei’illä kuusi ja seitsemän, enkä muutenkaan pelannut yhtä hyvin kuin kolmena edellisenä päivänä”, Howard sanoi.

Viimeisen sadetauon aikana Howard vakuutteli itselleen, että he palaisivat vielä kentälle, mutta kun Butler ilmoitti kisan keskeytyksestä, Howard tunsi helpotusta.

”Osa pelaajista pettyi tietysti, kun kisa päätettiin keskeyttää, mutta minä olen tosi tyytyväinen”, Howard sanoi rehellisesti.

Välimäki paras suomalainen

Kilpailun toiseksi sijoittui Ruotsin Simon Forsström tuloksella -15 ja kolmanneksi Tanskan Jeff Winther tuloksella -14.

Kisan paras suomalainen oli Sami Välimäki, jonka lopputulos oli -11. 19-vuotias amatööri sijoittui kilpailussa jaetulle 11. sijalle. Antti Ahokas oli 18:s ja Roope Kakko 23:s.

Kaikkiaan yhdeksän suomalaista pelaaja läpäisi cutin. Avauskierroksen jälkeen kolme suomalaispelaajaa jakoi kärkipaikkaa, ja vielä kahden kierroksen jälkeen suomalaisten tilanne näytti paljon paremmalta, mutta lopulta yksikään suomalainen pelaaja ei onnistunut murtautumaan kymmenen parhaan joukkoon.

Vierumäki ja Challenge Tour ovat sopineet kilpailun pelaamisesta myös ensi vuonna.