Hyppää pääsisältöön
Sami Välimäki ja Matias Honkala saavat lisää kansainvälistä kokemusta.
Getty Images

Honkala ja Välimäki mukaan St. Andrews Trophyyn - pelataan kahden viikon päästä Linna Golfissa

Kaksi suomalaista valittiin Manner-Euroopan joukkueeseen St. Andrews Trophyyn. Kisa pelataan Linna Golfissa.

St. Andrews Trophyssä kohtaavat perinteisesti Manner-Euroopan ja Britteinsaarten joukkueet. Tänä vuonna kisa pelataan ensimmäistä kertaa Suomessa, kun Hämeenlinnassa sijaitseva Linna Golf sai kunnian järjestää turnauksen.

Tänään kiinnostus kisaa kohtaan kasvoi entisestään, kun Manner-Euroopan joukkueeseen nimettiin kaksi suomalaispelaajaa: Matias Honkala ja Sami Välimäki ovat osa Manner-Euroopan yhdeksänhenkistä joukkuetta.

Muut Manner-Euroopan joukkueen pelaajat ovat Edgar Catherine, Falko Hanisch, Angel Hidalgo Portillo, Frédéric Lacroix, Stefano Mazzoli, Fredrik Nilehn ja Lorenzo Filippo Scalise.

Sami Välimäki on amatöörien maailmanlistalla sijalla 30 ja Honkala 96. Manner-Euroopan joukkueesta korkeimmalla listalla on ruotsalainen Nilehn (13.).

Jo vuodesta 1956 lähtien pelattu reikäpeliturnaus on European Golf Assosiationin (EGA) järjestämä arvostettu amatöörikilpailu. Kilpailu pelataan vain joka toinen vuosi, ja nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Kilpailusta odotetaan tiukkaa ja kovatasoista, sillä pelaajat ovat Euroopan parhaita amatöörejä.

Amatöörinä turnaukseen valituista pelaajista on aiempina vuosina noussut useita huippupelaajia, kuten Rory McIlroyMartin KaymerSergio Garcia ja Henrik Stensson.

Suomalaisista Manner-Euroopan joukkueessa ovat pelanneet Timo SipponenErkki VälimaaMika LehtinenPanu KylliäinenMikko IlonenThomas SundströmAntti AhokasKalle SamoojaTapio Pulkkanen ja Albert Eckhardt.

Kaksipäiväinen kilpailu pelataan 26.-27.7.

Lähde: Golfliiton tiedote

GoGolf suosittelee