Hyppää pääsisältöön
Hirsalan viheriöt olivat täydessä kesäkunnossa!

Hirsalasta tulee par-73 -kenttä juhannukseen mennessä: GoGolf testasi uudistuksen

Hirsala Golfin "pahamaineinen" kapea kenttä on muuttunut vuosi vuodelta leppoisemmaksi. Huippukuntoinen areena tulee helpottumaan entisestään kun vaikea par-4 muutetaan par-5:ksi.

GoGolfin kenttätestit saivat jatkoa aurinkoisena maanantaipäivänä, jolloin suuri osa kentän aktiivipelaajista taisi olla työpaikoillaan. Kentälle oli kuitenkin löytänyt monia yksinpelaavia hirsalalaisia kiertämään kotikenttäänsä. 

Halusin päästä ehdottomasti pelaamaan Hirsalaan nykyisen asuinsijaintini ja tulevan Mid Tour -debyytin takia. Hirsalassa peliä todella testataan ja se sijaitsee lähellä kaikkia, jotka majailevat Länsiväylän alueella. Huhujen mukaan myös kentän kunto oli saatu totuttuun tapaan "minttiin" heti avauksesta lähtien. 

Hirsalan kenttämestari Janne Lehto suhtautuu työhönsä suurella intohimolla ja on käyttänyt aina paikan hyväkseen kun on päässyt hoitamaan kenttiä majoreihin ja muihin suurkisoihin. Janne kävi myös Phoenix Openissa haistelemassa PGA Tourin kentänhoitoa tänä vuonna. 

Kun kenttämestari osaa työnsä, tuntuu ettei heikkoja keväitä ole. Joillain nikseillä Janne tiimeineen on vuosi toisensa jälkeen avannut kentän täysin vihreille ja tasalaatuisille viheriöille. Niin myös tänä vuonna! 

Otin biljaripöydällä itseäni kouluttaneen stereotyyppisen midin Juha "Valkoinen Puhveli" Pekkarisen matkaan tutustumaan Hirsalan kevääseen. Ensimmäisellä viheriöllä molempien huuli oli pyöreänä. 

"Nämähän ovat aivan täydelliset. Sen lisäksi nämä rullaavat vähintään riittävän hyvin", ihmettelimme ääneen. Ihan kuin Hirsalassa oltaisiin kuukausi edempänä kalenterissa. 

Midit suhtautuvat lajiin intohimoisesti

"Puhveli" oli käynyt midimäiseen tyyliinsä uusimassa välineistöä kaudelle 2019. Voin vain kuvitella, että golfliikkeissä tämä golfariryhmä saa ensiluokkaista palvelua. Tänä vuonna Juha oli päättänyt uusia vaatekaapin sisällön. 

"Viime vuonna olin täysin Puman mies. Himasta löytyy noin 25 lippistä ja koko kerrasto. Tänä vuonna päätin siirtyä Adidakseen - ihan vain koska tuli sellainen fiilis", Sergio Garcian ulkonäköä tavoitellut peluri kertoi. 

Mideiltä löytyy myös totuttuun tapaan omat kolmipyöräiset kärryt, sekä kootut selitykset ja krooniset vaivat kropassa. 

"Nyt kun Nikke tulet kiertueelle, niin muistat ennen kierrosta istua terassilla kahvilla ja kerrot kovaan ääneen mitä paikkaa kolottaa. Tarinoihin saa laittaa vähän ketsuppia ja draivimittoihin 50 metriä lisää", Juha opastaa midi-debytanttia. 

Selkäongelmaisilla saattaa olla kovat ajat lauantaina kun kiertue käynnistyy Vuosaaressa. Lauantaille on luvattu kylmää, tuulista ja räntäsateista keliä... 

Hirsalan metsät on siivottu

Palataan hieman sivuun menneen kappaleen jälkeen itse artikkelin päätähteen, eli Hirsalaan. Hirsala tunnetaan myös Teemu Selänteen kotikenttänä, jonne myydään erittäin fiksun hintaisia pelioikeuksia ja maagisen vahvaa GoGolfin guide-diiliä tänä vuonna. 

Aikanaan moni on ehkä kammoksunut Hirsalan kenttää sen kapeuden vuoksi. Väyliä reunustavat metsät ja vesiesteet ovat olleet suuria pallosyöppöjä, mutta niitä on todenteolla siivottu vuosien varrella. Aiemmin varmana lostballina tunnettu paikka on nykyisin hyvin usein ongelmainen, mutta pelattava. 

Siitä huolimatta saimme vahvan muistutuksen siitä, että Hirsalassa ei vieläkään kannata lyödä itseään pois väylältä. Vaikka löytyisi linja viheriölle, alkavat haasteet yleensä viimeistään lähipelissä. Väylää pitkin pelatessa kenttä on aika helppo, mutta sivuista tullessa viheriöiden ilkeät muodot takaavat usein toivottua heikomman tuloksen. 

Itse löin päivän aikana mojovat kaksi väyläosumaa. Tein molemmilla helpot parit. Pelasin mielestäni todella hyvin, mutta tulos oli 79. Jälkeenpäin tajusin tehneeni pelistä kohtalaisen vaikeaa itselleni tultuani koko ajan "vähän väärästä paikasta". 

Hirsala18

Hirsalan 18 reikä tulee jatkossa olemaan par-5
Hirsalan 18 reikä tulee jatkossa olemaan par-5

Viimeinen reikä uudistuu! 

Hirsala Golfin kenttä kulminoituu kahteen viimeiseen reikään. Väylä 17 on avauksen puolesta yksi koko Suomen haastavimpia kuten koko väylä. Myös 18:nnen väylän selvittäminen kunnialla on ollut vaikea rasti kaikille pelaajille. Toinen lyönti on yleensä jouduttu suorittamaan sokkona kummun yli. 

Liian usein klubitalolle on tullut tulokseensa pettyneitä golfareita, jotka ovat joutuneet kahden huippuvaikean väylän selättämäksi. Nyt tilanteeseen tulee muutos! 

Väylä 18 muutetaan par-vitoseksi ja uusien tiipaikkojen rakennustyöt olivat jo vahvasti käynnissä. Kenttämestari Janne Lehto organisoi projektia ja paikalla oli jo lyöntimatto, josta pystyi kokeilemaan uutta väylää. Takatiiltä matkaa on noin 440 metriä ja keltaisilta 420 metriä. Kyseessä on siis lyhyt par-5. 

Se on uudistuksena erittäin hyvä, sillä myös viheriö viimeisellä on haastava muotoineen ja vasemmalla sijaitsevan vesiesteen takia. Kolmen putin bogilla sai kuitenkin lähteä pettyneenä kohti parkkipaikkaa! Uudistukselle on kuitenkin annettava iso peukku. 

Greenfee-myyntiä ja yritystapahtumia

Hirsalan palvelupäällikkö Esa Hukkanen on ollut tyytyväinen kentän tilanteeseen. Omien pelioikeutettujen lisäksi kentällä on nähty ja halutaan nähdä entistä enemmän green fee -pelaajia. 

"Omien pelaajien lisäksi tärkeitä tulonlähteitä ovat green fee -pelaajat ja yritystapahtumat, joita meillä järjestetään kohtalaisen paljon. GoGolfin Guide -etuna on arkisin voimassa oleva 100 euron lähtö, jolloin kierrokselle tulee hintaa vain 25 euroa pelaajaa kohden", Hukkanen mainostaa. 

Hirsalaan kannattaa siis lähteä tutustumaan jos hyvillä viheriöillä puttaaminen kiinnostaa, jos haluaa haastaa itsensä reilulla, mutta kapeahkolla kentällä ja nauttia rauhallisesta tunnelmasta Länsiväylän varrella! 

Käy lunastamassa GoGolfin Guide -etu ja kerää ryhmä kasaan. Ainoastaan ostajan on oltava GoGolfin jäsen. 

GoGolf suosittelee