Hellberg jatkaa Paltamo Openin kärjessä – 14-vuotias johtaa naisten sarjaa

June Weckman ja Niclas Hellberg johtavat Paltamo Openissa omia sarjojaan.

Niclas Hellberg hallitsi haastavat olot ja jatkaa Paltamo Openin kärjessä. Naisten kisaa johtaa June Weckman, joka on vasta 14-vuotias.

Useampaan kertaan sateen takia keskeytetty Paltamo Openin toinen kilpailupäivä päättyi siihen tilanteeseen, että Niclas Hellberg (-9) johtaa Finnish Tour -kisan yleistä sarjaa ja June Weckman (+6) naisten sarjaa. Molemmilla on kolmen lyönnin etumatka päätöspäivään lähdettäessä.

Varmoin ottein kaksi päivää kenttää kiertänyt Hellberg on tehnyt kahden kierroksen aikana vain yhden bogin, se livahti torstaina 9. reiälle. Torstaina iltapäivän pelaajille keli oli paikoin todella hurja, ja tuossa kelissä Hellbergkin pelasi.

”Satoi niin paljon vettä, että neppailin vain eteenpäin, ja yritin pitää pallon poissa ongelmista. Yksi bogi sinne lipsahti, mutta ei sille voi mitään”, kolme alle parin torstaina pelannut Hellberg kertoi.

Hellbergin kannoilla toista sijaa jakavat Casper Simberg ja Alex Hietala. He ovat tuloksessa -6. Simbergillä oli ainekset todella kovaan kierrostulokseen, kun hän pelasi ensimmäiset 9 reikää 30 lyönnillä. Takaysillä meno kuitenkin tasaantui, ja kierrostulokseksi tuli lopulta 67.

Yleisen sarjan neljättä sijaa jakavat Oskari Schuvalow ja Juhana Kukkonen (-4). Cut-raja oli +8.

Naisten sarjassa kärkipaikan haltuunsa ottanut June Weckman virittelee todellista yllätystä, sillä kesäkuussa 14 vuotta täyttänyt Karelia Golfin pelaaja ei ole aiemmin aikuisten tasolla kärkitaistoihin yltänyt. Perjantaina hänellä on mahdollisuus muuttaa tuota tilastoa kertaheitolla toiseen suuntaan.

Weckmanin torstainen 73 lyönnin kierros oli vakuuttava näytös nuorukaisen pelitaidoista.

”Peli kulki hyvin, eikä tullut sellaisia katastrofeja kuin eilen. Löin hyviä rautoja, se oli päivän paras osa-alue pelissä”, Weckman kertoi.

”Ja vaikka vettä tuli reippaasti, hyvät sadevaatteet, sateenvarjo ja rukkaset auttoivat pysymään kuivana.”

Weckmanin kanssa perjantaina kärkiryhmässä pelaavat Emilia Torvinen (+9) ja Emilia Väistö (+11). Takaa-ajava kaksikko on selvästi Weckmania kokeneempi aikuisten tasolle, ja Väistön tuorein saavutus on kahden viikon takainen Erkko Trophy -voitto.

Reetta Teräväinen ja Kia Sormunen (+13) lähtevät viimeiselle kierrokselle jaetulta neljänneltä sijalta.

Lähde: Finnish Tourin tiedote