Hei, täältä tulee Charlie: Tiger osallistuu ensimmäistä kertaa poikansa kanssa kuuluisaan isä-poika-kilpailuun

Tiger ja Charlie osallistuvat ensimmäistä kertaa yhdessä viralliseen kilpailuun.

PNC Championship on kilpailu, johon voi osallistua perheenjäsenen kanssa sellaiset pelaajat, joilla joko major- tai Players Championship-voitto Ensimmäistä kertaa kilpailuun osallistuvat Tiger ja Charlie Woods sekä Justin ja Mike Thomas.

Tiger Woods on vahvistanut, että pelaa ensimmäistä kertaa virallisen kisan poikansa Charlien, 11, kanssa. Isä ja poika osallistuvat PNC Championship -kilpailuun Floridassa The Ritz-Carlton Golf Clubilla.

Aikaisemmin PNC Father Son Challenge -nimellä tunnettu kilpailu kerää huippupelaajien perheet yhteen. Tänä vuonna kisaan osallistuu 20 joko major- tai The Players Championship -voittajaa. Kilpailun osallistumisen ehtona on nimittäin jommankumman edellä mainitun kisan voitto. Kisa pelataan 19–20. joulukuuta.

Kaksikko nähtiin tammikuussa yhdessä kilpailussa, kun Tiger toimi Charlien caddienä. Charlie muistetaan parin vuoden takaa, jossa hän voitti ensimmäisen omaikäisten kilpailunsa ylivoimaisesti viidellä lyönnillä ja voittoja on tullut myöhemminkin juniorikilpailuissa. Tältä näyttää Charlie Woodsin svingi:

”En voi sanoin kuvailla, kuinka innoissani olen pelaamisesta Charlien kanssa meidän ensimmäisessä viralisessa kilpailussa”, Tiger kertoi eilen tiedotteessaan.

”On ollut hieno katsoa hänen kehittymistä juniorigolfarina, ja tästä tulee mahtavaa, että saamme pelata joukkueena yhdessä PNC Championshipissä”, hän lisäsi.

Turnauksen järjestää urheilumarkkinointitoimisto IMG, jonka varatoimitusjohtaja Alistair Johnston toivotti Tigerin tervetulleeksi turnaukseen jo vuonna 1997.

”Vuonna 1997 Tiger ja olimme Isleworthissa naapureina. Kun hän palasi kotiin vuoden 1997 Masters-voittonsa jälkeen, onnittelin häntä. En kuitenkaan viitannut hänen hämmästyttävään suoritukseensa Augustassa, mutta muistutin häntä, että tuoreena major-voittajana, hänellä oli nyt osallistumisoikeus isä–poika-kisaamme”, Johnston kertoo.

”Tigero oli tuolloin hieman hämmentynyt, mutta nyt 23 vuotta myöhemmin toivotamme hänet tervetulleeksi tietäen hyvin, että häntä ei ohjaa nostalgia, vaan hänellä on mahdollisuus lisätä palkintokaappiinsa uusi saavutus, jonka tällä kertaa hän voi jakaa poikansa kanssa.”

Tiger olisi voinut tietysti osallistua tuolloin kisaan jo edesmenneen Earl Woodsin kanssa, mutta hän panttasi osallistumista tähän vuoteen asti.

PNC Father Son Challenge nimi muutettiin täksi vuodeksi PNC Championshipiksi, sillä kilpailussa on ollut mukana myös naiskilpailijoita ja tyttäriä. Viime vuonna kilpailun voitti kaksinkertainen major-voittaja Bernhard Langer poikansa Jasonin kanssa. He lähtevät tänäkin vuonna puolustamaan mestaruuttaan.

Myös Justin Thomas osallistuu kilpailuun ensimmäistä kertaa isänsä Mike Thomasin kanssa. Mike toimii myös poikansa valmentajana. Alla lista osallistujista.

• Tiger Woods ja poika

Kisan suosikkeihin lukeutuu pari John Daly ja John Daly Jr, jonka svingi- ja pukeutumistyyli muistuttaa kovasti isäänsä. Dalyt lähtevät varmasti hakemaan kovaa tulosta, sillä 16-vuotiasta Johnia on menestynyt juniorikilpailuissa hienosti ja hänestä povataan tulevaisuuden PGA Tour -pelaajaa.

Vuoden 2012 Players Championship -voittaja Matt Kuchar osallistui viime vuoden kilpailuun isänsä kanssa, mutta tällä kertaa hän otti  mukaan kisaan13-vuotiaan Cameron-poikansa.

Pelimuotona on kahden hengen scramble ja potissa on yli miljoona dollaria. Kilpailussa pelataan kaksi kierrosta kahden päivän aikana. PNC Championshipillä on yli 20 vuoden historia ja kiertopalkintona on Willie Park Trophy, joka muistuttaa nyrkkeilyn mestaruusvyötä.

Vyön historia ulottuu vuoteen 1860, The Open Championship -kilpailuun, jonka Willie Park Sr. voitti neljä kertaa ja poika Willie Park Jr. myöhemmin kaksi kertaa. Isä-Parkin voittaessa kiertopalkintona oli samanlainen vyö, joka jaetaan PNC Championshipissä.

Park Jr. voitti itselleen the Claret Jugin, jota toimii edelleen The Openin kiertopalkintona. Parkit olivat ensimmäiset isä ja poika, jotka voittivat The Openin. He toimivat inspiraation lähteenä PNC Championshipin järjestämiselle.