Hyppää pääsisältöön

Guide-kenttävierailu: Suur-Helsingin Golf

Suur-Helsingin Golf on kahden erillisen kentän kokonaisuus, jonka juuret ulottuvat pitkälle suomalaisen golfin alkuaikoihin. Kahden kentän malli antaa molemmille kentille mahdollisuuden muodostaa toisistaan poikkeavan oman identiteettinsä.

Suur-Helsingin Golf (SHG) sai seurana alkunsa jo v. 1965. Talin kentän pitäessä tiukkaa kuria jäsenmäärästään, SHG:n suosio pääkaupunkiseudun toisena kenttänä sai luonnollista suosiota. Luukin ulkoilualueelle perustettu kenttä oli heti avauduttuaan avoinna kaikille pelaajille, oli heillä greencardia tai ei.

Luukin kentällä ominaisena piirteenä on edelleen säilynyt rauhallinen luontokeskeisyys. Kenttä on helppokulkuinen ja sopii kaikentasoisille pelaajille. Tälle kaudelle avautuivat myös uudet klubitalon edessä sijaitsevat 9. ja 18. reiän griinit ja vesiesteet, jotka muuttivat näkymää klubin terassilta todella edukseen. Luukin klubin miljöössä on rauhallinen ja kiireetön henki.

IMG_7304.jpg

Luukin remontoidut 9. ja 18. väylän griinit ja vesiesteet tuovat klubin edustalle uudistunutta ilmettä.
Luukin remontoidut 9. ja 18. väylän griinit ja vesiesteet tuovat klubin edustalle uudistunutta ilmettä.
Petteri Patjas

SHG:n uudempi kenttä Lakisto sijaitsee muutaman kilometrin etäisyydellä Luukin kentästä. Uusi kenttä ei saanut heti jäsenistönsä keskuudessa varauksetonta suosiota ja kierrosmäärät jäivät selkeästi Luukin kenttää pienemmiksi. Muutama vuosi sitten tehdyn mittavan kenttäremontin jälkeen kierrosmäärät ovat lähteneet selkeään nousuun. Lakiston kenttä on Luukkiin verrattuna haastavampi, monipuolisempi ja kentällä on enemmän korkeuseroja. Lakiston klubirakennus on vanhaan kivinavettaan rakennettu kaksikerroksinen kokonaisuus, jonka terassilta avautuu upea näkymä koko Lakiston takaysille.

IMG_7297.jpg

Lakiston klubitalon terassilta avautuu upea näkymä kentän takaysille.
Lakiston klubitalon terassilta avautuu upea näkymä kentän takaysille.
Petteri Patjas

GoGolf Guide-väyläksi on SHG:ssa valittu Luukin väylä nro 15, joka on kaunis veden vartioima par 3 (kelt 160 m, pun 120 m). GoGolfin facebook-sivuilta voit käydä katsomassa, miten SHG:n golf director Markus Ervasti suoriutui reiän avauksesta.

GoGolf suosittelee

GoGolf suosittelee