Hyppää pääsisältöön
Ilonen toivoo saavansa lisävirtaa uudesta draiverista
Getty Images

Golfpiste: Ilonen varmistanut paikkansa European Tourilla

Mikko Ilosen ei tarvitse enää pelata työpaikkansa puolesta, sillä hän pelaa varmuudella maanosan pääkiertueella myös ensi kaudella.

Mikko Ilonen pelaa ensi kaudella European Tourilla. Golfpiste.com laski, että Suomen pitkäaikainen ykköspelaaja on varmistanut kategorian kiertueelle tänä vuonna lanseeratun Access Listin kautta.

European Tourin kategoriajärjestelmä uusiutui hieman täksi kaudeksi. Uudessa systeemissa kiertueen rahalistan sata parasta pelaajaa saa suoraan osallistumisoikeuden kiertueelle myös ensi kaudeksi. Viime vuonna kortin sai rahalistan perusteella 110 parasta.

Tänä vuonna sadan parhaan lisäksi pelioikeuden saa kymmenen parasta pelaajaa ns. Access-listalta. Access-listalla ansioista poistetaan majoreista, WGC-kilpailuista ja Rolex Seriesin kilpailuista tienatut eurot. Lisäksi Access-listalta poistetaan, mikä pelaajalla on muista syistä ylempi kategoria kiertueelle. Ilonen on tällä hetkellä Access Listillä hienosti toisena. 

European Touria on vielä monta kisaa jäljellä, mutta niistä ainoastaan reilun viikon kuluttua pelattava 2 000 000 euron Valderrama Masters -kilpailun palkintopotti lasketaan mukaan Access Listin ansioihin. 

Eroa yhdentenätoista olevaan pelaajaan on jo yli 80 000 euroa, eikä Ilosen ohi voi enää mennä edes teoriassa niin monta pelaajaa, että hänen paikkansa kiertueella olisi uhattuna.

Kolme suomalaista varmasti European Tourilla

Kun Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen ovat käytännössä jo varmistaneet paikkansa European Tourilla, voidaan julistaa, että vähintään kolme suomalaista pelaajaa mittelöi ensi vuonna maanosan ykköskiertueella.

Määrä saattaa kasvaa karsintojen tai Challenge Tourin kautta. Esimerkiksi Oliver Lindellillä on onnistuessaan Challenge Tourin loppukauden rahakkaissa kilpailussa mahdollisuus nousta European Tourille.

Ilonen ja Korhonen ovat mukana tällä viikolla Rolex Seriesiin kuuluvassa Italian Openissa.

European Tourin kilpailut näyttää suorana Viasat ja Viaplay