Hyppää pääsisältöön
Golfarien määrä väheni viime kesänä Ruotsissa. Kuvassa Hills Golf Clubin kenttä Göteborgissa.
Getty Images

Golfarien määrä pieneni myös länsinaapurissa – Ruotsin neljän vuoden kasvu-ura päättyi

Ruotsissa golfarien jäsenmäärä kasvoi neljä vuotta perättäin. Sitten tuli vuosi 2018 ja ennätyshelteet.

Ruotsissa golfarien määrä on kääntynyt laskuun neljä vuotta kestäneen "nousukauden" jälkeen, kertoo Ruotsin virallinen golfmedia Svenskgolf.se.

Rekisteröityjen pelaajien määrä väheni vuoteen 2017 verrattuna noin 7 400:llä. Pelaajia ruotsissa on lähes puoli miljoonaa, sillä tarkka pääluku on 484 373. Vuosi sitten pelaajia oli 491 768.

Pelaajia Ruotsissa on 3,5 kertaa enemmän kuin Suomessa, jossa golfarien määrä laski viime vuonna pitkästä aikaa alle 140 000 pelaajan. Jäsenmäärä suomalaisissa golfseuroissa väheni noin 3 000:lla edelliseen vuoteen verrattuna. 

Ruotsissa on kuitenkin suhteellisesti vielä paljon enemmän pelaajia kuin Suomessa. Ruotsin väkiluku on 10 miljoonaa ja Suomen 5,5 miljoonaa. Peräti viisi sadasta ruotsalaisesta on jäsenenä golfseurassa. Suomessa vastaava luku on kaksi ja puoli. 

Svenskgolf haastatteli Ruotsin Golfliiton virkaatekevää pääsihteriä Bo Bengtsonia, jonka näkemyksen mukaan kesän helteillä vaikutti merkittävä vaikutus golfin harrastamiseen.

Hänen mukaansa ainoastaan Pohjois-Ruotsissa pelattiin enemmän kuin edellisenä vuonna, mutta varsinkin maan keskiosassa vaikutus oli pahasti negatiivinen. Etelä-Ruotsissa helteet vaikuttivat Bengtsonin mukaan pelaamiseen jonkin verran.

GoGolf suosittelee