Finnish Tourin ratkaisu miehissä venyi uusintaan – Jalkanen ylivoimainen nainen

Emmi Jalkanen ja Jonatan Jolkkonen voittivat sarjansa Finnish Tourin kisassa Peuramaalla.

Amatööri Jonatan Jolkkonen otti uransa ensimmäisen voiton Finnish Tourilla. Kisa ratkesi neljän miehen uusinnassa.

Kullo Golf Clubin Jonatan Jolkkonen nappasi uransa ensimmäisen voiton Audi Finnish PGA Golf Tourilla Peuramaalla sunnuntaina päättyneessä kilpailussa. Jolkkosen voitto sinetöityi ensimmäisen uusintareiän birdiellä. Naisten kilpailussa ei uusintoja tarvittu, sillä Nokia River Golfin Emmi Jalkanen voitti kilpailun peräti yhdeksän lyönnin marginaalilla.

Nousujohteisen kilpailun pelannut Jolkkonen (73–71–70, -2) pelasi perjantaista sunnuntaihin koko ajan kärjen tuntumassa, mutta kilpailun viimeisellä reiällä syntynyt birdie nosti hänet vasta kilpailun kärkeen. Samaan kaksi alle par -tilanteeseen päätyivät myös St. Laurence Golfin Casper Simberg, Pickala Golf Clubin Otto Vanhatalo ja Nurmijärven Golfklubin Ossi Mikkola, joten edessä oli neljän pelaajan uusinta.

Uusintareikänä pelattiin Porkkala-kentän 18. reikä, joka on jyrkkään alamäkeen lyötävä par 3. Jolkkonen oli nelikosta ainoa, joka osui avauksellaan viheriöön, ja hän myös onnistui upottamaan noin nelimetrisen birdie-puttinsa. Simberg, Vanhatalo ja Mikkola jakoivat lopulta kakkossijan. Hattula Golfia edustava Albert Eckhardt (-1) täydensi kärkiviisikon.

Jolkkoselle ensimmäinen voitto

Amatöörinä vielä pelaava Jolkkonen oli onnellinen mies uusintavoiton jälkeen.

”Kyllä tämä ensimmäinen voitto tuntuu hyvältä”, sanoi Jolkkonen, jolta on viime vuodelta kakkossija Nordic Liigasta.

Päivän esitykseensä hän oli kohtuullisen tyytyväinen.

”Tänään tuli liikaa bogeja, mutta tein myös paljon birdiejä. Sitten lopussa näin tilanteen, että minulla oli mahdollisuus nousta uusintaan. Löin viimeisellä hyvän rautakuutosen, ja sain putin sisään. Uusinnassa löin samalla mailalla, ja pääsin puttaamaan birdieä samasta linjasta kuin edelliselläkin kerralla. Siitä oli paljon hyötyä”, Jolkkonen kertoi päivästään.

Jolkkosen loppukauden ohjelmassa on vielä muutama kilpailu, sillä hän pelaa ensi viikolla Alastaro Golfin Nordic Liigan osakilpailun. Syyskuussa hän osallistuu European Tourin karsintoihin.

Jalkanen omaa luokkaansa naisissa

Naisten kilpailussa ylivoimaisen voiton napannut Emmi Jalkanen (75–69–73, +1) pelasi jokaisena kilpailupäivänä päivän parhaan tuloksen, joten voittoa voidaan pitää täysin ansaittuna.

Jalkanen pelasi hieman kankeasti päätöspäivän etuysillä, jolloin Emilia Tukiainen (78–73–75, +10) pääsi jo näköetäisyydelle. Takaysin alkuun Jalkanen kuitenkin tykitti kolmea birdieä, ja voittokamppailu oli siltä osin ohi.

”Ei ollut oikeastaan mitään vaikeuksia koko kilpailun aikana. En tehnyt bogia isompaa tulosta, se on ihan hyvä juttu tällä kentällä. Mutta henkisesti tänään ei ollut mikään helppo kierros, vaikka eroa oli noin paljon. Emppu (Tukiainen) pelasi etuysin niin hyvin, että siinä joutui skarppaamaan ihan tosissaan”, uransa toisen Audi Finnish PGA Golf Tourin voiton ottanut Jalkanen sanoi.

Audi Finnish PGA Golf Tour huipentuu syyskuun puolessavälissä Vierumäellä pelattavaan finaalikilpailuun. Jalkanen nähdään siellä kilpailemassa, ja hän pelaa myös seurajoukkueiden EM-kilpailuissa Nokia River Golfin joukkueen kanssa. Kausi päättyy marraskuussa pelattaviin naisten Espanjan avoimiin.

Naisten kilpailussa kolmanneksi sijoittui Oulun Golfkerhon Sonja Pakonen (79–74–76, +13).