Hyppää pääsisältöön
Tapio Pulkkanen oli viimeksi marraskuun alussa Omanissa
Getty Images

European Tourilla suomalaisviikot! Uusi Desert Swing antaa mahdollisuuksia menestykseen

European Tourin rattaat ovat siirtyneet Omaniin, jossa kilpaillaan ensimmäistä kertaa European Tourin osakilpailua. Oman on tullut tutuksi Challenge Tourin kilpailun isäntänä aiemmin ja golfklubin seinältä löytyy Roope Kakon nimi voittajien joukosta.

Suomalaisille European Tour -seuraajille kaksi seuraavaa viikkoa ovat kulta-aikaa. Koko kiertuekolmikkomme on mukana kahden seuraavan viikon kisoissa, eikä mukana ole suurimpia maailmantähtiä viemässä kaikkea tv-aikaa. Tämä avaa mahdollisuuksia paitsi todelliseen voittojahtiin, mutta samalla myös telkkariin pääsemiseen. 

Tapio Pulkkanen on viettänyt Lähi-idässä hämmentävän paljon aikaa siihen nähden, että hän ei ole pelannut vielä kisaakaan alueella vuoden 2018 aikana. Paikat jäivät harmittavan lähelle niin Abu Dhabissa kuin Dubaissa. Nyt Pulkkanen on viivalla tutulla kentällä. Samalla kentällä pelattiin Challenge Tourin finaalikisa lokakuussa. Viime viikon Pulkkanen vietti leireillessä Dubaissa.

Challenge Tour -voittaja saatetaankin sijoittaa kilpailussa kohtalaisen hyvään ryhmään. Kuten Etelä-Afrikassa, Pulkkasen ryhmä voi päästä kuviin jo kahden ensimmäisen päivän aikana jos peli kulkee. Pulkkanen heittikin puolivakavissaan kisakalenterista kysyttäessä kommentin: 

 

"Pelaan seuraavat kolme viikkoa putkeen. Sitten tulee isojen poikien kisat - pitää varmaan voittaa kaikki kolme jos mielii Mastersiin", Pulkkanen heitti. Omanin kentällä Pulkkanen pääsee nauttimaan kotikenttäedusta, sillä läheskään kaikki pelaajat eivät ole päässeet pelaamaan kisakierroksia kyseisellä kentällä. 

Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen sen sijaan leimauttivat passiinsa uudet leimat. Kummallekin Oman on uusi tuttavuus. Korhonen kerkesi Facebookissa luonnehtimaan ensivaikutelmaa Omanista "karuksi". Kenttä sen sijaan tuntui olevan "Korpan" mieleen. 

Mikko Ilonen on viihtynyt aina hyvin Lähi-idässä. Ensi viikon Qatar Mastersia voidaan pitää jopa Mikon bravuurikilpailuna, josta paras saavutus on vuoden 2013 toinen sija. Silloin uusinnassa Ilosen kaatoi muuan Sergio Garcia

Kun supertähdet ovat poissa, voidaan suomalaisten yllätysmahdollisuuksia pitää erittäin hyvinä Omanissa. Kilpailu alkaa torstaina ja päättyy sunnuntaina. Ensi viikolla kiertue siirtyy lyhyen lennon päähän Qatariin. Kyseinen kisa kuului vielä viime vuonna legendaariseen Desert Swingiin ja se pelattiin Abu Dhabin ja Dubain kisojen välissä. Tänä vuonna se muodostaa Omanin kanssa "Mini Desert Swingin". 

Palkintopotiltaan molemmat kisat ovat 1,75 miljoonaa dollaria. Dubaissa ja Abu Dhabissa jaettiin kolme miljoonaa dollaria. 

 

 

 

GoGolf suosittelee