Hyppää pääsisältöön
Espoon Golfseura sijaitsee Kehä III:n vieressä Kauklahdessa.
Lassi Pekka Tilander

Espoon Golfseura jatkaa kentänhoitoa omin voimin - sopimusta Lepistön & Sonsin kanssa ei jatketa

Espoon Golfseura ei jatka kenttänsä hoidosta vastanneen Lepistö & sons -yhtiön kanssa.

Espoon Golfseuran ja Lepistö & Sons Oy:n välinen kentänhoitosopimus päättyy tämän vuoden lopussa, eikä perinteikäs golfseura aio jatkaa sitä enää ensi vuonna.

"Meillä oli kolmevuotinen sopimus. Sopimus päättyy 31.12, ja sopimuksessa sanottiin, että pitää irtisanoa syyskuun loppuun mennessä", EGS:n toiminnanjohtaja Heikki Jäättelä sanoo GoGolfille.

Lepistö & Sons vastasi lähekkäin sijaitsevien Espoon Golfseuran ja Gumböle Golfin kentänhoidosta kaudesta 2015 lähtien. Jo aiemmin syksyllä Gumböle Golf irtisanoi kentänhoitosopimuksen Lepistö & Sonsin kanssa. Golfpiste.comin uutisen mukaan syynä tähän oli kentän vaatimaton kunto alkukesällä ja laskutukseen liittyvät erimielisyydet. Myös Espoon Golfseuran kenttä oli etenkin alkukaudessa heikossa kunnossa.

"Yhden kentänhoidon ulkoistamisessa ei ole järkeä, koska joku joka vetää välistä. Kaksi kenttää voi jo saada synergiaetuja", Jäättelä näkee.

Tilinpäätöstietojen mukaan kentänhoitobisnes ei ole ollut Lepistö & Sonsille kovinkaan kannattavaa, sillä yritys teki vuosina 2015 ja 2016 noin 60 000 euron tappiot. Vuonna 2015 yrityksen liikevaihto oli 725 000 euroa ja vuotta myöhemmin 846 000 euroa. Yrityksellä on myös melkoinen merkintä maksuhäiriötä.


"Kentänhoito on sellainen asia golfkentällä, jota ei voi ulkoistaa."

- Heikki Jäättelä


Espoon Golfseura on tiedottanut tänään jäseniään siitä, että se ottaa kentänhoidon takaisin itselleen. Samassa viestissä se informoi jatkaneensa ulkoistussopimuksia golfopettaja Timo Karvisen ja Rosavilla ravintolaa pyörittäneen AnjuHot Oy:n kanssa.

"Kentänhoito on sellainen asia, jota ei voi ulkoistaa Kenttä on ydintoimintaa ja ainoa asia, minkä takia paikka on olemassa", Jäättelä näkee.

"Uskomme, että kentän hyvän kunnon vaaliminen ja perusparannusten tekeminen onnistuu paremmin ja helpommin, kun kentänhoito on omissa käsissämme."

Tarkoituksena on, että nykyiset kentänhoitajat siirtyvät kentänhoitoyhtiöltä seuran palkkalistoille, kun ulkoistussopimus päättyy.

GoGolf suosittelee