Ennätyskausi näkyi myös suomalaisten LET-pelaajien tilipussissa – kolme suomalaista tienasi yli 100 000 euroa palkintorahoina

Matilda Castrén

Viisi suomalaista mahtui 50 parhaan joukkoon Ladies European Tourin rankingissa. Sanna Nuutinen pääsi lähes 200 000 euron palkintorahapoittia.

Ladies European Tour päättyi eilen. Kausi oli suomalaisittain kaikkien aikojen menestyksekkäin, kun peräti viisi pelaajaa mahtui 50 parhaan joukkoon.

Rankingin paras suomalainen oli Sanna Nuutinen, joka teki kotimaista golfhistoriaa sijoittumalla upeasti neljänneksi. Nuutinen oli luonnollisesti myös tienesteillä mitattuna paras suomalainen pelaaja.

Kun mukaan laskee Aramco Team Series -kilpailut, Nuutisen kokonaistienestit kiertueella nousivat 186 000 euroon. Myös tämä on uusi suomalaisennätys naisten pääkiertueella.

Toiseksi eniten suomalaisista ansaitsi LPGA-tähti Matilda Castrén, vaikka hän pelasi tällä kaudella ainoastaan kolme Ladies European Tourin kilpailua. Castrénin virallisiin tienesteihin ei laskettu hänen Gant Openin voittorahoja (30 000 €), koska vielä tuolloin hän ei ollut kiertueen virallinen jäsen.

Castrén tienasi kolmesta pelaamastaan kisasta peräti 135 000 euroa. Muut kaksi LET-kilpailua, joihin Castrén otti osaa olivat majorit Women’s Open ja Evian Championship.

Yli sadan tonnin tienesteihin ylsi myös Ursula Wikström  (111 000 euroa), joka oli kiertueen rankingissa 17:s.

Hyville ansioille pääsivät myös Krista Bakker ja Tiia Koivisto. Bakker sijoittui kiertueen kokonaispisteissä 47:nneksi ja Koivisto 50:nneksi. Eroa kaksikon välillä ei ollut paljon, mutta silti Bakkerin kokonaistienestit olivat selvästi Koivisto suuremmat: 96 000 vs. 75 000 €.

Suuri ero johtuu siitä, että Bakker oli osa voittavaa joukkuetta Aramco Team Seriesin kisassa muutama viikko takaperin Saudi-Arabiassa. Bakker ansaitsi joukkuekisasta peräti 46 000 euroa.

Joukkuekilpailuissa voitettuja euroja ei lasketa Ladies European Tourin virallisiin tienesteihin.

Vaikka summat saattavat tuntua tavallisista palkansaajista suurilta, täytyy muistaa, että kyseessä on kilpailupalkkioita, joista pelaajien täytyy maksaa myös kuluja. Palkintorahojen lisäksi pelaajille tulee tulovirtaa myös yhteistyökumppaneilta.

LET:n palkintorahakuningatas on Ruotsin Anna Nordqvist, joka voitti Women’s Openin.