Elias Haavisto ja Aada Rissanen Audi Finnish PGA Golf Tourin parhaat

Aada Rissanen ja Elias Haavisto juhlivat voittojaan Hills by GoGoffin kentällä Vihdin Jokikunnassa

Kymen Golfia edustava Haavisto voitti yleisen sarjan tuloksella -12, Aura Golfin Rissasen voittotulos naisten sarjassa oli -5. Pickala Golf Clubille joukkuekisan voiton pelasivat Jesse Waaralinna, Tyko Tuohimaa ja Jaapo Jämsä.

Yleisen sarjan voitto ratkesi vasta viimeisellä viheriöllä, Elias  Haavisto ja Tuomas Salminen(-10)  olivat kierroksen aikana vuorovedolla kärkipaikalla.
Salmisen kaksi bogia kolmen viimeisen reiän aikana käänsivät pelin tasaisesti pelanneen Haaviston eduksi.

Sunnuntain ykköstila oli Haaviston uran toinen Audi Finnish PGA Golf Tourilla, edellinen tuli viime vuonna Paltamossa. Amatöörinä pelaavalle Haavistolle voitto maistui makealta.

”Totta kai tuntuu hyvältä. Voitto on aina voitto, ja sen eteen pitää tehdä töitä. Yleinen tasaisuus leimasi peliä, ei ollut mitään heikkoja osa-alueita”, Haavisto sanoi.
Floridassa yliopistogolfia pelaava Haavisto otti yhden voiton viime talvena Jenkeissä. Silloinkin voittotulos oli -12. Seuraavaksi Haaviston katseet kääntyvät jälleen ulkomaiden viheriöille.

”Seuraava kisa on henkilökohtaiset EM-kisat. Ne ovat juhannusviikolla Ranskassa.”

Haaviston ja ammattilaisten ykkösrahat saaneen Salmisen takana tehtiin sunnuntaina isoja harppauksia tuloslistalla.Jaetulle kolmannelle sijalle nousseet Saku Halonen ja Henri Lahdenperä (-8) pelasivat 67 lyönnin kierrokset.
Jaetulle viidennelle sijalle yhdessä Miki Kurosen kanssa noussut Markus Luoma (-7) tykitti tauluun tuloksen 65.

Aada Rissanen ratkaisi pelin huippukuntoisilla viheriöillä

Naisten sarjassa voittoon yltäneelle Aada Rissaselle ykköstila oli uran ensimmäinen Audi Finnish PGA Golf Tourilla. Nuori turkulainen pelasi tasaisen kilpailun, eikä hän tehnyt 54 reiän aikana yhtään tuplabogia.
”Hienoa, että ensimmäinen voitto vihdoin tuli. Kauden kahdessa ensimmäisessä kilpailussa se oli jo lähellä, mutta onneksi se nyt tuli. Tänään oli pelin ja fiiliksen kannalta tasainen päivä, kun kaikki onnistui”, Rissanen luonnehti esitystään.

Aada Rissaselle ykköstila oli naisten sarjassa kotimaisella pääkiertueella uran ensimmäinen

Juha Hakulinen

Rissasen voiton takuumailana toimi putteri, jolla hän upotti kaikkiaan 13 birdieä kilpailun aikana.
”Greenit olivat poikkeuksellisen hyvät Suomen tasolle ja sain hyvin kiinni, miten niillä piti putata. Viimeiselläkin kierroksella sain monta tärkeää birkkua”, seuraavaksi Saksan naisten avoimiin mestaruuskilpailuihin tähtäävä Rissanen kertoi.

Rissasen ero toiseksi nousseeseen Matilda Svahniin (-2) oli kolme lyöntiä.Kyseessä oli Svahnin uran ensimmäinen 54-reikäinen kilpailu, jossa hänen yhteistuloksensa oli alle parin.
Kilpailun kolmanneksi sijoittui Kerttu Hiltunen samalla tuloksella Svahnin kanssa.Heidän välinen paremmuutensa ratkaistiin viimeisen yhdeksän reiän tuloksen perusteella.

Joukkuekilpailussa ykköseksi ylsi Pickala Golf Clubin joukkue yhteistuloksella -17. Joukkueessa pelasivat Jesse WaaralinnaTyko Tuohimaa ja Jaapo Jämsä.
Audi Finnish PGA Golf Tour jatkuu juhannusviikolla Laukaan Peurunkagolfissa pelattavilla reikäpelin SM-kisoilla.