Hyppää pääsisältöön
Egyptissä pääsee golfaamaan Pyramidien lähistöllä

Egypti golfkohteena: "Maassa on enemmän pyramideja kuin golfkenttiä"

Egyptiläisellä golfilla on pitkät perinteet. Ensimmäiset kentät maahan rakennettiin jo 1800-luvulla brittiarmeijan toimesta. Laji ei kuitenkaan ole kovin suosittua paikallisten keskuudessa.

Egypti on luonnollisesti enemmän tunnettu pyramideistaan kuin golfkentistään. Ensimmäinen kenttä maahan rakennettiin kuitenkin jo 1880-luvulla kun brittiarmeija rakensi omaan käyttöönsä golfkentän. Ensimmäiset vuosikymmenet pelaamaan pääsivät vain armeijan korkea-arvoiset virkamiehet. 

Nyt golf on kasvanut myös paikallisten silmissä ja Kairon ympäristöstä löytyy useampia kenttiä. Sen lisäksi kenttiä on rakennettu turistikohteiden yhteyteen. 

Pyramidit ovat edelleen reilusti suurempi syy lähteä Egyptiin kuin golf, mutta ilmaston ja sijainnin puolesta erityisesti suomalaisille kyseessä on varsin houkutteleva kohde. 

Skratch Golfin matkasarjassa tutustuaan tällä kertaa Egyptiläisen golfin nuorimpaan ja vanhimpaan golfkenttään. Alkuperäinen idea oli pelata pyramidien juurella sijaitseva kenttä, mutta se oli kuvausten aikaan remontissa. 

Useat matkatoimistot järjestävät Suomesta matkoja Egyptiin golfilla tai ilman. Hintatason puolesta sitä on aina pidetty erittäin loistavana golfkohteena. 

GoGolf suosittelee