Hyppää sisältöön

Driver vs Driver 2 – Wilsonin tosi-tv-satsaus starttaa lauantaina Suomessa

Driver vs Driver 2:n juontaa Melanie Collins. Tuomareina toimivat Tim Clark

Lauantaina käynnistyvässä tosi-tv-ohjelmassa suunnitellaan uusi draiveri Wilsonin valikoimaan. Voittaja tienaa neljännesmiljoonan. Suomessa ohjelman näyttävät Viasat ja Viaplay.

HALUATKO TIETÄÄ, kuinka uusia draivereita suunnitellaan ja valmistetaan? Siinä tapauksessa kannattaa seurata Viasatilla ja Viaplayllä lauantaina käynnistyvää Driver vs Driver 2 -televisio-ohjelmaa. Tosi-tv-ohjelmassa tuiki tavallisella golfin harrastajalla on mahdollisuus suunnitella uusi draiveri Wilsonin mallistoon.

Ensimmäisessä jaksossa 14 erilaisista taustoista tulevaa ihmistä esittelee prototyyppinsä kolmelle tuomarille, jotka ovat jääkiekkoilija Jeremy Roenick, sosiaalisen media golftähti Rick Shiels ja Wilson Golfin toimitusjohtaja Tim Clark. Ohjelman juontaa Melanie Collins.

Englantilaisen Shielsin mukaantulon lisää ohjelman kiinnostavuutta vanhalla mantereella.

Kilpailijaksi on voinut ilmoittautua ihan kuka tahansa. Ensimmäiseen jaksoon kilpailijat seulottiin satojen ilmoittautuneiden joukosta. Moni kilpailijoista on koulutukseltaan joko insinööri tai teollinen muotoilija, joten aivan pystymetsästä he eivät lähde suunnittelemaan mailaa.

 


Driver vs Driver 2:n tuomarit

Rick Shiels

Rick Shiels

  • Rick Shiels on englantilainen PGA-ammattilainen, joka tunnetaan ennen kaikkea YouTube-videoistaan. Hänen kanavallaan on yli 300 000 tilaajaa.
Jeremy Roenick

Jeremy Roenick

  • Jeremy Roenick on entinen NHL-kiekkoilija, joka pelaa golfia scratch-tasoituksella. Sanavalmis all star -pelaaja toimii nykyään NBC-kanavalla kiekkokommentaattorina.
Tim Clark

Tim Clark

  • Tim Clark on Wilson Golfin toimitusjohtaja, jolla on yli 20 vuoden kokemus golfalalta. Häntä kiinnostaa ennen kaikkea voittajamailan kaupallinen potentiaali.

DRIVER VS. DRIVER 2 on Wilsonille merkittävä panostus markkinointiin. Sarja näytetään Yhdysvalloissa Golf Channel -kanavalla parhaaseen katseluaikaan, ja sitä seuraa miljoonia katsojia.

”Tämä on Wilsonilta suurin yksittäinen satsaus koskaan yhteen lajiin”, hehkuttaa Wilson Golfin tuotepäällikkö Tuomas Korpi.

”Investoimme sarjaan paljon rahaa. Saamme brändinäkyvyyttä ja voimme näyttää kuluttajille, kuinka tuotekehitysosastomme työskentelee”, sanoo Wilson Golfin Euroopan alueen kaupallinen johtaja Magnus Nilsson sanoo.

Ensimmäiseen kauteen verrattuna ohjelma on nopeatempoisempi. Tuomarikolmikon lisäksi mailoja arvioivat myös Wilsonin talliin kuuluvat kiertuepelaajat, jotka laittavat kilpailijoiden suunnittelemat prototyypit koetukselle jo kolmannesta jaksosta lähtien. Tour-pelaajat ovat sarjassa tärkeässä roolissa.

”Ensimmäisessä osassa kesti ehkä vähän liian pitkään siinä, että mailoja ruvettiin oikeasti testaamaan”, Korpi näkee. ”Ohjelmassa kaikki on nostettu uudelle tasolle, lavasteista lähtien.”

Pelaajilta kilpailijat saavat tärkeää palautetta mailoistaan jatkokehitystä varten. Taustatukea tulee myös Wilson tuotekehitysosastolta.

Apua tarvitaan esimerkiksi siinä, että mailat pysyvät USGA:n ja R&A:n asettamien raja-arvojen sisällä.

UUDESSA TUOTANTOKAUDESSA on seitsemän jaksoa. Ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden määrä putoaa seitsemään, jonka jälkeen aina yksi kilpailija putoaa pois pelistä, kunnes voittaja on selvä.

Sen lisäksi, että voittajan suunnittelema maila tulee myyntiin ympäri maailmaa, hän kuittaa ykköspalkintoja 250 000 dollaria.

Suomessa yksittäinen jakso näkyy Viasat Golfilla lukuisia kertoja, ja suoratoistopalvelu Viaplayssä jaksot voi katsoa silloin kun itselle sopii.

Varsinainen tuote eli draiveri tulee myyntiin marraskuussa heti kun ohjelman viimeinen jakso on näytetty Yhdysvalloissa. Yhdysvalloissa Golf Channel näyttää  jaksot viikon etuajassa.

Driver vs. Driver 2 -ohjelman voi katsoa Viasatilta ja Viaplayltä.

Etsi luettavaa