Hyppää pääsisältöön
Jukka Airanne aloitti golfin viime vuonna ja teki ensimmäisessä kisassaan ässän.
Jorma Seppälä

Draiverilla hole-in-one golfuran ekassa kisassa

Gogolfari Jukka Airanne teki tiistaina holarin elämänsä ensimmäisessä golfkilpailuissa. Onneksi hän on GoGolfin jäsen ja aktivoinut GoGolf-jäsenyytensä. Jukka kertoo nyt omin sanoin, kuinka ässä syntyi.

"Tiistaina 16.5.2017 heräsin kuumeisen oloisena. Ajattelin mitata kuumeen, mutta en löytänyt mittaria. Viikonloppuna olin ilmoittautunut Pro Jenni -golfkisan toiseen osaan Sea Golf Rönnäsiin ja ajattelin, että olisi todella sääli joutua perumaan elämänsä ensimmäinen kilpailu.

Tapasin Rönnäsin klubitalolla aluksi HIFK Bandyn monivuotisen puheenjohtajan Leo Falckin, joka kertoi asuvansa pääosan vuodestaan Espanjassa Torreviejan seudulla. Sitten kilpailijoille jakoi ohjeita kilpailusarjan järjestäjä Seppo "Jose" Jolkkonen, jonka olen tuntenut jo 1980-luvulta lähtien.

Hän tokaisi minulle: ”Olet sitten sinäkin ruvennut golfia pelaamaan.”

Siirryimme ryhmässäni pelanneiden Sea Golf Rönnäsin Pertti Nylyndin ja Tuusulan Golfklubin Jorma Syrjälän kanssa 9. reiän tiiauspaikalle, josta aloittaisimme päivän urakkamme. Minut oli arvottu aloittamaan ja löin heti avaukseni vasemmalle syvälle metsään. Lyömäni uusi pallo sentään löytyi jonkin aikaa sitä  etsittyämme aivan metsän oikeasta reunasta.


Kisa ei ole sama asia kuin rangeharjoittelu. Tämä saattaa olla tuttu tunne myös monelle enemmän pelanneelle.


Rangella noin 50 harjoituspallosta huonoja lyöntejä oli ollut ehkä 10. Kisa ei ole sama asia kuin rangeharjoittelu. Tämä saattaa olla tuttu tunne myös monelle enemmän pelanneelle.

Pelini oli täyttä tuskailua aina 12. reiälle (par 3) asti. Siellä tein ihan tyylikkään parin. Neljästoista, toinen par 3, oli eilen keltaiselta tiiltä pelattuna Jorman ilmoituksen mukaan 145 metriä pitkä. Olin vuorossa kolmantena ja otin käteeni draiverin. Hetken ajattelin mitä muut siitä miettivät, mutta katsoin sen kuitenkin parhaaksi valinnaksi minulle flunssaisen lihassäryn voimistuessa.

Avaukseni onnistuikin melko hyvin. Aivan loppua ei kuitenkaan näkynyt auringonpaisteessa. Sitten Pertti ja Jorma pelasivat tyylikkäästi toiset lyöntinsä griinille ja minä ryhdyin etsimään palloani. Sitä ei löytynyt sitten mistään. Kirosin jo itsekseni ettei pallo voi millään kadota kuin maan nielemänä.

Sanoin sitten jo muille ääneen: ”Merkitkää minulle maksimilyöntimäärä 8. En jaksa enää etsiä palloani.” Jorma oli nostanut lipun pois. Pertti meni vielä katsomaan reiästä ja siellähän palloni sitten olikin.

kuitti_laskusta.jpg

Gogolfari Jukka Airanne oli aktivoinut Fennian hole-in-one - onneksi.
Gogolfari Jukka Airanne oli aktivoinut Fennian hole-in-one - onneksi.
Jorma Seppälä

Onneksi Jorma ei ollut lippua poistaessaan nostanut palloani ylös. Olisi kai sääntöjen mukaan mennyt hyvä lyönti hukkaan.


Minulta Jolkkosen Seppo kysyi, onko minulla hole-in-one vakuutus. Olin onnekseni juuri viikkoa aiemmin maksanut GoGolfin jäsenmaksun, johon se sisältyi.


Puolivälissä kierrostamme Pertti kävi ilmoittamassa klubitalolla, että laittavat kuohujuomia kylmenemään. Minulta Jolkkosen Seppo kysyi, onko minulla hole-in-one vakuutus. Olin onnekseni juuri viikkoa aiemmin maksanut GoGolfin jäsenmaksun, johon se sisältyi.

seppo_ja_jukka.jpg

Seppo Jolkkonen ojensi palkintojenjaossa Jukka Airanteelle mölkky-pelin.
Seppo Jolkkonen ojensi palkintojenjaossa Jukka Airanteelle mölkky-pelin.
Jorma Seppälä

Palkintojenjaossa Jose ojensi minulle Mölkky-pelin. Ei tullut tällä kertaa autoa.

Ruokailun jälkeen kävin vielä ihan rauhassa saunomassa ja ajelin sitten kotiin kuumehorkkaisena. Ajoissa petiin ja yöllä vilunväreisiin herättyäni puin pyjaman päälle kaksi verkkaritakkia. Pitää nyt potea eikä lähteä hötkyilemään minnekään.

Ensimmäisessä golfkilpailussa kuudennella reiällä hole-in-one. Ei osu tuollainen kaikkien kohdalle. Ihan kiva pelihän tämä golf on! 

Griinataan ku hiffataan eli suomeksi hymyillään kun tavataan!"

Oletko GoGolfin jäsen ja tehnyt hole-in-onen. Lähetä meille tarinasi osoitteeseen jussi@gogolf.fi

Muista aktivoida Fennian tarjoama hole-in-one-vakuutus omalta tililtäsi - hole-in-one -vakuutuksen tila näkyy ensimmäisellä sivulla kirjautumisen jälkeen

GoGolf suosittelee