Hyppää pääsisältöön
Getty Images

Darren Clarken vinkki senioreille ja jäykkäselille

50-vuotta täyttävä Darren Clarke aloittaa pian uransa Champions Tourilla. Tourin kova tulostaso on saanut miehen harjoittelemaan rookie kautta silmällä pitäen.

Clarke kertoi Champions Tourin haastattelussa kuinka iän ja elopainon tuoma jäykkyys voi vaikuttaa svingiin negatiivisesti. 

Kun vartalo ei enää käänny kuten nuorena nousee maila helposti liian pystyyn asentoon taakseviennissä. Tästä asennosta maila tulee osumaan joko leikaten jyrkästi tai sen liike on pudottava sisälle downsvingissä. Molemmat vaihtoehdot lisäävä virhemarginaalia. 

Taakseviennissä on hyvä pitää huoli siitä, että maila lähtee liikkeelle loivemmin ja riittävästi vartalon ympäri. Silloin mailan liikesuuntaa ei tarvitse muuttaa downsvingissä ja pelaaja pääsee osuma-alueelle sisäkautta ja loivassa kulmassa. 

DarrenClarke2.jpg

Getty Images

Tässä esimerkki hyvästä taakseviennistä rautalyönille. Vaikka vartalon kierto ei ole kovin suuri mailan varsi on heilahtanut riittävästi vartalon ympäri, eikä ole noussut liian pystyyn asentoon. 

Maila tulee osuma-alueelle sisäkautta ja raapaisee maata sopivan loivassa kulmassa. Divotti tulee lyhyillä ja keskiraudoilla mutta se on vain ohut pyyhkäisy. 

DarrenClarke3.jpg

Getty Images

Osuma on näin tehokkaampi. Spinnin ja lentokaaren kontrolloiminen onnistuu helpommin.

Darren Clarke on tunnettu hyvästä pallonlyömisestä. Ura huipentui The Open Championshipin voitolla vuonna 2012. 

 

GoGolf suosittelee