Danny Willettilla hymy herkässsä Belekissä: ”Tavoitteena pelata järkevästi”

Danny Willett on ET-urallaan osoittanut osaavansa voittaa. Ykköstila numero 8 on tilauksessa Belekissä.

ET:n ilmeikkäimpiin ja hauskimpiin pelaajiin lukeutuva Danny Willett (-11) on lyönnin päässä kisaa johtavasta Matthias Schwabista (-12) Turkish Airlines Openissa. Kalle Samoojan (-5) sijoitus on 37:s

Danny Willett on tulossa vauhdilla takaisin kohden maailmanhuippua. Maailmanlistalla vuosi sitten sijaluvulla 300+ ollut englantilainen voitti marraskuusa 2018 Dubain finaalikisan, pari kuukautta sitten BMW PGA Championshipin ja omaa mahdollisuuden jopa Race to Dubai-listan voittamiseen.

The Montgomerie Coursella Belekissä hän havittelee voitttoa, joka olisi jo kahdeksas European Tourilla. Näiden joukossa on myös Masters vuodelta 2016, sekä Nedbank Challenge 2014, joten Willett on isojen kisojen menestyjä.

”Haluan pelata tässä kisassa järkevästi. Olosuhteet ovat pelaajille otolliset, tulostaso on kivikova. Silloin on tärkeää jättää turhat virheet, bogit mahdollisimman vähiin”, Willett filosofoi ensimmäisen päivän jälkeen (67,-5).

Toisena päivänä hän kiristi tahtia ja sai tuloksekseen (66,-6), jolla nousi jakamaan toista sijaa kolmen muun pelaajan kansssa. Päivään mahtui kaksi perättäistä kolmen putin viheriötä, joten viikonlopulle jäi parannettavaa.

”Peli ja lyöminen tuntuvat erinomaisilta”, perjantain kierroksestaaan Justin Rosen kanssa selvästi nauttinut Willett totesi kenttähaastattelussa.

Itävallan Matthias Schwab (65-67,-12) teki avausreiällä eaglen siirtyen kahden lyönnin johtoon. Hän menetti otteeensa tuloksentekoon, mutta saatuaan sen takaisin sisääntulossa, nappasi kärkipaikan takaisin.

Viimeiselle viheriölle asti johtanut Alex Noren otti kolme puttia, hän jakaa toista sijaa. Ruotsalaiskonkari ei vielä kuluvan kauden aikana ole sijoittunut kertaakaan kymmenen joukkoon.

Kalle Samooja (71-68,-5) on vain seitsemän lyönnin päässä Schwabista samalla sijaluvulla 37:s kuin torstain jälkeen.

Viasat ja Viaplay näyttävät Turkish Airlines Openin suorina lähetyksinä.