Hyppää pääsisältöön
Vaihtamalla pohjassa olevien volframipainojen paikkaa voi säätää pallon lentokorkeutta.
Cobra Golf

Cobra King F9 Speedback: Vauhdikasta menoa

Cobra erottuu massasta uudella King F9 Speedback -draiverillaan.

COBRA ON välinevalmistajista profiililtaan nuorekkain. Sen nimekkäimmät kasvot ovat Rickie Fowler ja Bryson DeChambeau, jotka erottuvat usein hieman tylsästä ammattilaispelaajien massasta kumpikin omalla persoonallisella tavallaan.

Mutta kyllä Cobra haluaa erottua massasta myös välineillään. Tästä on hyvänä esimerkkinä se, että DeChambeaun siivittämänä merkki ryhtyi valmistamaan tasapitkiä rautoja, eikä Cobran uutta King F9 Speedbackiä voi missään nimessä kutsua klassiseksi draiveriksi ulkonäkönsä puolesta.

Mailan pisaramaisessa designissa on haettu inspiraatiota urheiluautoista erityisesti aerodynamiikan parantamiseksi. Samalla mailan painopiste on saatu lavan taka- ja alaosaan.

Kirkkaan keltainen tehosteväri pohjassa lisää mailan sporttista olemusta, ja alkuasennossa katse kiinnittyy kruunussa olevaan kahteen juomuun, jotka kohoavat hiilikuidusta valmistetusta pinnasta.

KRUUNUN PINTÄKÄSITTELY ei ole täysin onnistunut, sillä se näyttää vähän muovimaiselta. Toisaalta eräs junioripelaaja piti samaa mailaa parhaan näköisenä koskaan.

Lyöntitestistä maila selvisi kunnialla, mikä on tietenkin pääasia, eikä maila ei ollut vauhdikas pelkästään ulkonäkönsä ja nimensä perusteella. Kaikilla testaajilla pallo lensi pitkälle, kun osui keskelle lapaa. Sen sijaan mailan anteeksiantavuus jakoi lyöjien mielipiteet.

“Pallo lentää pitkälle osuessaan, mutta se ei vaikuta olevan ihan yhtä anteeksiantava kuin muutama muu”, sanoi yksi.

”Pallo lähti hyvin lavasta myös silloin, kun se osui lavan ”alaraitaan” ja kärkeen”, arvioi puolestaan toinen.

Miesten mailaa valmistetaan kolmella eri nostokulmalla: 9, 10,5 ja 12 astetta. Lisäksi astekulmaa voi säätää 1,5 astetta suuntaan ja toiseen. Naisten ja juniorien mallissa nostokulma 12,5 astetta niin ikään +/-1,5 asteen säätövaralla.

Suositushinta: 449 €

Kolme faktaa

1. Uusi muotoilu pienentää ilmanvastusta. Myös painopisteeseen (speedback-teknologia) on kiinnitetty erityistä huomiota.

2. Ohut lyöntipinta työstetään CNC-jyrsimellä. Lyhenne tulee sanoista computerized numerical control eli tietokoneistettu numeerinen ohjaus. Valmistusmenetelmä tuottaa tarkan ja tasalaatuisen lopputuloksen.

3. Hiilikuidusta valmistettu lavan yläosa kietoutuu rungon ympärille, minkä ansiosta hiilikuidusta valmistettu alue on normaali suurempi. Painopistettä on näin saatu entistä alemmas, mikä parantaa mailan lyöntiominaisuuksia.

Cobran ja muiden suurten välinevalmistajien uutuustuotteita pääsee kokeilemaan tulevana viikonloppuna (15.-17.3.) pidettävillä GoExpo Golf -messuilla, jotka pidetään Messukeskuksessa.

GoGolf suosittelee