Hyppää pääsisältöön
Oliver Lindellin caddiena kiinassa toimii Harri Marjala

Challenge Tourilla neljän kilpailun loppurutistus käyntiin - Lindell ja Pulkkanen mukana Hainan Openissa

Challenge Tourin viimeisen neljän kilpailun aikana jaetaan yhteensä lähes 1,5 miljoonaa euroa palkintorahaa. Erityisesti Oliver Lindellin kannalta se takaa oivan mahdollisuuden jopa suoraan nousuun European Tourille.

Suomalaisittain Challenge Tourin neljän kilpailun päätössarja tarjoaa huikeita panoksia. Tapio Pulkkasen osalta jännitys piilee rahalistan voittotaistelussa ja Oliver Lindellin osalta skenaarioita on vielä kolme.

Pulkkanen voisi voittaessaan liittyä arvokkaaseen joukkoon pelaajia, jotka ovat onnistuneet voittamaan kovan kiertueen rahalistan. Vielä kauden alussa villeihin kortteihin turvautunut Pulkkanen johtaa rahalistaa lähes 15 000 euron erolla ennen Aaron Raita. Rahalistan voittajista nimekkäimpiä historian saatossa ovat olleet Thomas Björn (1995) ja Henrik Stenson (2000).

Miten kotkalaislähtöinen Pulkkanen onnistuu motivoitumaan kauden viimeiseen neljään kilpailuun, kun European Tour -kortti on jo taskussa? Toimiiko se toisaalta vain helpottavana tekijänä, kun Pulkkanen pääsee pommittamaan loppukauden kisat ilman paineita.

"Rento fiilis lähteä vetämään loppukauden kisat. Hyvänä motivaation lähteenä on ollut se, että rankingissa kannattaa olla mahdollisimman korkealla, että avautuu paikkoja isoimpiin kisoihin ensi vuonna. Tottakai rankingin voitto olisi loistojuttu ja sitä lähden vahvasti tavoittelemaan. Viime viikolla Suomessa pelatessa tuntui välillä vähän liiankin hyvältä. Täällä matkustuksen jälkeen olin vähän ruosteessa ja hyvä oli hyvä että pääsi vähän virittämään vetoa. Wedgejen pituuskontrollia yritän parantaa samalla tässä neljän viikon putkessa ensi kautta silmälläpitäen", Pulkkanen tarinoi Kiinasta.

Rahaa on todentotta jaossa, eikä Pulkkanen tule säilyttämään johtoaan köykäisin ottein. Hainanin kilpailussa jaetaan 350 000 dollaria, seuraavalla viikolla Kiinassa potissa on jo 500 000 dollaria. Raj al Khaimahin toiseksi viimeisessä kisassa jaetaan taas 350 000 dollaria ja kauden päättävässä finaalissa 45 pelaajan kesken 420 000 euroa.

Oliver Lindell pelaa isoilla panoksilla Kiinassa

Suomalaisen golfin suurin lupaus Oliver Lindell omaa monta skenaariota loppuvuodelleen. Seuraavat kaksi kilpailua Kiinassa näyttelevät suurta roolia lähitulevaisuuden suhteen. Sijalta 43 rahalistalta viimeisiin kisoihin lähtevä Lindell pelaa ennen mahdollista finaalikilpailua vain kaksi kolmesta kilpailusta. Jos menestystä ei tule toivotulla tavalla Kiinan kilpailuissa, on edessä tippuminen finaalista ja European Tourin toinen karsintavaihe.

Toisaalta Kiinan kahden kilpailun aikana voi jopa varmistua pelioikeus European Tourille. Toisen kisan voitto olisi lähes naula arkkuun European Tour -unelmalle. Kohtalaisen hyväkin peli takaisi paikan finaaliin, jossa 45 pelaajan kesken European Tourille nousu on käytännössä varma kärkikolmikkoon sijoittumalla. Finaaliin pääseminen myös varmistaisi paikan European Tourin karsintafinaaliin, jossa on 25 paikkaa jaossa kiertueelle.

Lindell joutuu jättämään kauden toiseksi viimeisen kilpailu Raj al Khaimahissa väliin armeijan harmaisiin astumisen takia. Oliver tietääkin itse minkälaiset panokset ovat pelissä seuraavan kahden viikon aikana.

"Seuraavat kaksi viikkoa tarjoaa paljon mahdollisuuksia. Paikka on todella upea, melko samanhenkinen kuin missä pelasin kolme vuotta sitten nuorten Olympialaisissa."

Hainanin saarella on pyörinyt vahva matalapaine ja alueella varoiteltiin myös trooppisesta myrskystä. Nyt varoitus on poistunut, mutta kenttä on saanut paljon vettä käsiteltäväkseen.

"Eurooppaan verrattuna väylät ja bunkkerit ovat todella isoja. Myöskään rulleja ei tule ollenkaan märkyyden takia. Koko kenttä on bermudanurmea, joka tuo oman mausteensa. Tavoite seuraavan kahden viikon aikana on vähintään varmistaa paikka finaalikilpailuun, eli rahalistan 45 parhaan joukkoon. Peli tuntuu olevan aika hyvässä kunnossa", Lindell viestitti Hainanin saarelta.

Kilpailussa on mukana Challenge Tourin rahalistalta 54 parasta pelaajaa, loput pelaajat tulevat Kiinasta. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että rahalistan häntäpäästä mukaan päässeillä on paljon ohitettavia pelaajia, mutta ei montaa, jotka voivat ohittaa heidät.

 

 

 

GoGolf suosittelee